Het eerste golfnieuws

Olazabal en Garcia ook in Nissan Open

ImageDe verwachting was dat de aandacht in het Nissan Open vooral zou gaan naar een aantal locale favorieten.

Nu bekend is geworden dat Jose Maria Olazabal (foto) en Sergio Garcia ook aanwezig zullen zijn op de onlangs aangepaste baan van de Riviera Country Club is dat niet zo zeker.

De twee Spanjaarden spelen de laatste tijd bijzonder goed en zijn zeker uit op de titel.

Eerder deze week liet Tiger Woods weten dat hij al twee weken ziek is en daardoor geen mogelijkheden ziet om deel te nemen aan het toernooi. Het Nissan Open was Woods’ eerste toernooi op de PGA Tour waaraan hij op 16-jarige leeftijd als amateur deelnam. Vorige week eindigde Woods op de 5de plaats in het Buick Invitational; het toernooi werd gewonnen door Olazabal.

Voor Garcia is het zijn derde toernooi op de PGA Tour dit jaar. Begin januari won hij het Mercedes Open, en pakte daarmee zijn derde titel op de PGA. Andere sterspelers die zullen aantreden in het Nissan Open zijn Darren Clarke, Lee Westwood en Bernhard Langer. De Amerikaan John Daly beleeft goede tijden. Sinds 1995 heeft hij geen titel meer gewonnen, maar tijdens de laatste twee PGA-wedstrijden waaraan hij deelnam is hij tot tweemaal toe op de 4de plaats ge?indigd. Dus dat biedt zeker perspectief op een titel.
Titelverdediger is de Australi?r Robert Allenby. Hij won het toernooi vorig jaar tijdens een play-off tegen maar liefst 5 tegenspelers.