Het eerste golfnieuws

Bradford Vaughan leidt na 1e dag Sunshine Tour Championship

ImageMadelane ? Een eagle maken doen professionals regelmatig, maar Bradford Vaughan maakte er donderdag in het Sunshine Tour Championship op de Leopard Creek golf baan net buiten Kruger Park maar liefst 3.

Het is een aardige binnenkomer om op de eerste hole die die gespeeld wordt direct een eagle te mogen noteren, en dat gebeurde Vaughan. Hij sloeg zijn tweede slag op de par 4 van 383 meter in de hole.

Hij maakte nog een eagle op de 13e, een par 5 van 505 meter, en nog een op de 18e, een par 5 van 495 meter. Met 65 slagen (-7) heeft hij 1 slag voorsprong op Nic Henning en Doug McGuigan. De 26-jarige Zuid-Afrikaan won vorig jaar het Royal Swazi Open.

Trevor Immelman deelt de 4e plaats met 67 slagen (-5) met Titch Moore, Bruce Vaughan en Lee Slattery. Zuid-Afrikaans Open winnaar Tim Clark eindigde ook zijn ronde met een eagle en kwam daarmee op 69 slagen. Hij deelt de 11e plaats met onder andere Justin Rose en Hennie Otto (foto). De laatste kwam vorig jaar nog uitgebreid in het nieuws toen hij na het spelen van een slechte ronde uit kwaadheid zijn hele tas met inhoud in het water gooide. Otto verklaarde later dat hij de keuze had om zijn clubs te breken of ze het water in te gooien, hij koos voor het laatste. De tas werd er door zijn caddie direct weer uitgehaald, die al schouderophalend opmerkte: ?Tsja, dat kan gebeuren, iedereen heeft emoties.? Tim Clark en Justin Rose staan respectievelijk nummer 1 en 2 op de Zuid-Afrikaanse Order of Merit.