KLM Open 2023

Nola (5) eert overleden opa Dorrestein met eerste afslag op KLM Open

Het KLM Open 2023 kende vanochtend een bijzondere ceremoniële opening. De 5-jarige Nola, kleindochter van de onlangs overleden Nederlandse golflegende Jan Dorrestein, sloeg de allereerste bal van de tee.

Nola slaat de eerste bal van het 2023 KLM Open, haar vader en toernooi directeur Daan Slooter kijken toe (foto KLM Open)

Iets na zeven uur vanochtend stond Nola stond met haar golfclubje op de tee van hole 1. Ze had de afgelopen weken flink geoefend voor dit moment en werd omringd door familieleden van Jan Dorrestein, de eerste Nederlandse golfer die vanaf 1972 fulltime op de toen opgerichte Europese Tour speelde. Met een 15de plaats in het Brits Open is hij nog altijd houder van de hoogste klassering ooit van een mannelijke Nederlandse golfer in een major. Na zijn korte carrière op de European Tour speelde Dorrestein als teaching professional nog veel (internationale) wedstrijden en gaf hij les op de Rosendaelsche Golfclub. Dorrestein (77) overleed vorige maand.

Nola zorgde voor een mooi eerbetoon aan haar opa, die veel heeft betekend voor het Nederlandse golf. Dat benadrukte toernooidirecteur Daan Slooter ook in een toespraak op de eerste tee, waarin hij terugblikte op de carrière van de veelvuldig Nederlands kampioen. Niet veel later na Nola sloeg de Fransman Gary Stahl ook op hole 1 de eerste bal van alle deelnemers aan het KLM Open.