DP World TourKLM Open 2023

Quotes:  Jorge Campillo, Daniel Hillier, Renato Paratore en Joost Luiten

Jorge Campillo (foto) (ESP), 63, 71 (-10)

“Ik speelde een solide ronde. Het was duidelijk niet eens in de buurt van de ronde van gisteren, maar het was verder okay. Vanaf de tee waren er geen problemen en mijn ijzers waren solide. Ik raakte hem niet zo dichtbij als gisteren en ik maakte geen van die mid-range putts, maar over het algemeen was het een goede ronde. De baan was wat lastiger om te bespelen.  “Ik probeerde onder par te spelen en dat lukte maar net. Na een ronde van negen onder is het moeilijk om de dag erna te spelen. “En hoe meer je de baan kent, hoe beter”.

Daniel Hillier (NZL), 70, 67 (-7)

“Het is eigenlijk een beetje een schok. Ik heb de afgelopen weken niet mijn beste spel gehad, maar ook dat kan golf zijn. Je bent nooit zo ver weg als je denkt. Het was leuk om vandaag zo solide te spelen. Ik had een paar extraatjes waaronder de hole-out op 18. Het was gewoon een goede dag. “Het speelde vandaag zeker een beetje conservatiever. Niet zozeer vanaf de tee, maar zeker rondom en op de greens. Missen op de verkeerde plek kan fataal zijn, aangezien de baan steviger wordt en de greens behoorlijk golvend zijn. “Ik weet zeker dat ik morgen behoorlijk zenuwachtig zal zijn. Maar ik heb in het verleden een paar keer in de laatste groep gespeeld en het goed gedaan, dus hopelijk kan ik gewoon mijn spel spelen. Ik moet mezelf gewoon blijven vertellen dat mijn spel goed genoeg is en vertrouwen op mijn gameplan.

Renato Paratore (ITA), 68, 68 (-8)

“Het is een geweldige dag geweest. Het was zeker niet makkelijk vandaag, maar ik speelde zo solide van tee naar green. Ik stond drie onder na negen en maakte daarna twee bogeys, dat was balen. In het vervolg maakte ik drie echt geweldige putts voor een voor mij perfecte min vier. “Ik wil graag op deze Tour spelen. Ik denk dat het twee jaar geleden was dat ik ‘in contention’ was. Eindelijk is het weer zo ver! Ik ben erg blij en ik kan niet wachten om morgen te spelen”. “Ik heb het afgelopen jaar veel gewerkt aan mijn techniek. Met die veranderingen moet je erg veel geduld opbrengen en eigenlijk werk je elke dag hard om in deze positie te mogen zitten.”

 Joost Luiten (NED), 67, 72 (-5)

“Ik heb goed gestreden vandaag daar ben ik blij mee. Ik speelde vandaag helaas niet geweldig, dus om op level par uit te komen is dan niet slecht. Ik wilde wel iets beter maar dat lukt niet altijd. Ik had een goede start. Maar die dubbel bogey op 14 was behoorlijk pijnlijk. Maar dat is Bernardus, dat is deze golfbaan, je moet in positie blijven. Doe je dat niet kan je flink ‘gebeten’ worden. “Maar het is altijd goed om op de laatste hole birdie te maken. Het was druk naast de baan voor een vrijdagmiddag en ik vond het heerlijk om voor het thuispubliek te mogen spelen. Ik ben dankbaar voor de support!