Equipment nieuws

NIKON BREIDT INSTAP GOLF LASER RANGEFINDERS UIT MET LOCKED-ON QUAKE TECHNOLOGIE

Amstelveen, 24 januari 2024: Vandaag presenteert Nikon met trots twee nieuwe COOLSHOT-laserafstandsmeters voor golfers: de COOLSHOT 20i GIII (met een stand voor hellingcorrectie) en de COOLSHOT 20 GIII. Beide modellen zijn compact, regenbestendig en verbeteren de prestaties aanzienlijk dankzij Nikon’s LOCKED-ON QUAKE-technologie, die voorheen alleen aanwezig was in de geavanceerdere modellen.

Fanatieke golfers zullen de LOCKED-ON QUAKE-technologie in de nieuwe rangefinders enorm waarderen, want hiermee is het schatten van afstand verleden tijd: wanneer de afstand tot de vlag nauwkeurig is gemeten, geven deze afstandsmeters ter bevestiging een zachte trilling af. In combinatie met Nikon’s algoritme ‘Prioriteit eerste doel’ kunnen spelers er zeker van zijn dat hun golfafstandsmeter op de vlag is ingesteld en niet op de bomen erachter.

De COOLSHOT 20i GIII beschikt ook over Nikon’s ID-stand (hellingen/dalingen) voor hellingcorrectie, wat eventueel kan worden uitgeschakeld als de gebruiker een officiële wedstrijd speelt. Als ID is ingeschakeld, kunnen gebruikers zowel de werkelijke afstand als de afstand met hellingcorrectie tot de vlag bekijken, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste slag te slaan wanneer de gebruiker bergop of bergaf speelt. Voor golfers die geen afstand met hellingcorrectie nodig hebben, biedt de nieuwe COOLSHOT 20 GIII dezelfde snelle en nauwkeurige metingen, met dezelfde hoogwaardige Nikon-optiek zonder de hellingcorrectie. Beide modellen hebben een helder, contrastrijk beeld dankzij Nikon’s gerenommeerde glas met meerlaagse coating. Ze zijn ook geschikt voor brildragers.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe: “We zijn enorm trots dat we twee nieuwe COOLSHOT-modellen kunnen aanbieden aan golfers die hun eerste serieuze laserafstandsmeter willen kopen. Ze zijn nauwelijks groter dan een smartphone, gebruiksvriendelijk en bieden de nauwkeurigheid die een golfer nodig heeft en het heldere beeld dat je van Nikon verwacht. Voeg daar nog eens LOCKED-ON QUAKE aan toe en je krijgt geweldige prestaties.”

Overzicht van belangrijke kenmerken: COOLSHOT 20 GIII en COOLSHOT 20i GIII

Instapmodellen laserafstandsmeters voor golfers: de COOLSHOT 20 GIII vervangt de COOLSHOT 20 GII en de COOLSHOT 20i GIII vervangt de COOLSHOT 20i GII.

LOCKED-ON QUAKE: de afstandsmeter trilt zacht om aan te geven wanneer de afstand tot de vlag is gemeten.1

Prioriteit eerste doel: kiest altijd het dichtstbijzijnde object. Ideaal om de vlag te vinden als deze zich voor bomen bevindt.

De ID-stand (hellingen/dalingen) op de COOLSHOT 20i GIII: nauwkeurige afstanden met hellingcorrectie voor slagen omhoog of omlaag. Eenvoudig uit te schakelen voor het spelen van toernooien.

Meetbereik 5-730 m / 6-800 yd: door de standknop ingedrukt te houden, schakelt u tussen yards en meters.2

Continue meting van maximaal 8 seconden: meet snel en moeiteloos afstanden tot verschillende soorten obstakels, van waterhindernissen tot bunkers.

Gerenommeerde Nikon-optiek: monoculaire lens met vergrotingsfactor 6 en meerlaagse coating voor een helder en duidelijk beeld. De dioptrieregeling zorgt voor een perfecte scherpstelling voor brildragers.

Zeer comfortabel: dankzij de grote oogafstand hoeft u een bril (of zonnebril) niet af te doen wanneer u een doelwit instelt.

Licht en compact: de robuuste constructie is bestand tegen lichte regen.

Klaar voor gebruik: supereenvoudig in te stellen en te gebruiken. Wanneer de afstandsmeter niet wordt gebruikt, kunt u deze met klittenband stevig aan een golftas bevestigen.

Beschikbaarheid en adviesprijs

COOLSHOT 20i GIII : €269,-

COOLSHOT 20 GIII: €229,-

Verkrijgbaar vanaf midden februari 2024

1 Eenmalige meting: wanneer bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp wordt weergegeven, trilt de body even. Continue meting: wanneer de weergegeven cijfers veranderen omdat er een nabijer onderwerp wordt gemeten, trilt de body even.

2 Afhankelijk van de vorm, de oppervlaktestructuur en de aard van het doelobject en/of de weersomstandigheden, kan het zijn dat deze laserafstandsmeter voor golfers niet trilt wanneer er op een doel wordt gefixeerd.