Nieuwe TaylorMade ijzers!

In de loop van de tijd heeft TaylorMade Golf zijn P-serie uitgebreid tot nu een totaal van zes – ja, zes – modellen. Dat klinkt misschien als veel, maar de realiteit is dat het dat niet is.

De P-serie is altijd gericht geweest op het voldoen aan de eisen van betere spelers. Betere spelers zijn tenslotte kieskeuriger spelers. Ze weten wat ze willen, en de fijnere details zijn belangrijk. Nu heeft TaylorMade een ijzer dat op zijn minst denkbaar zou moeten zijn voor alles wat een betere speler (of aspirant-betere speler) zou willen van een blade tot een ijzer voor spelers op afstand.

De headliner van deze release met drie modellen zijn de P-770 ijzers, die zijn omgevormd tot de compactere broer of zus van de P-790 spelers op afstand.

Het ware zelf van de P-770

Niet lang nadat de P-serie in 2017 debuteerde met de P-790s, kwam TaylorMade met de P-750 en P-770 ijzers, die cavity-back ijzers waren voor betere spelers, die zich onderscheiden door de grootte van het blad. Minder dan een jaar later werden die twee ijzers vervangen door de P-760 ijzers, die het beste van beide sets combineerden en de verwarring verminderde. Nu is de cirkel weer rond, waarbij de P-770 en P-790 verwant zijn, waarbij de andere ijzers uit de P-serie een andere naamgeving hebben.

De P-770 is voor de betere speler die houdt van het idee van afstand en vergevingsgezindheid dat de P-790 biedt, maar met kleinere tussenruimten en betere spreiding. Het is een hol ijzer, met een dosis wolfraam in de teen voor ondersteuning van het traagheidsmoment en het zwaartepunt. Er is SpeedFoam om de balsnelheid te verhogen en de akoestiek en het gevoel te verbeteren. Het heeft ook een dunnere bovenlijn en een smallere zool, allemaal met een kortere bladlengte dan de P-790 (veel minder de nog grotere P-790 Ti).

Het 4140 stalen slagvlakinzetstuk combineert met de 8620 koolstofstalen body, waarbij elk ijzer een uniek gepositioneerde Inverted Cone-technologie heeft voor genormaliseerde balsnelheden over het slagvlak – bewegend van het midden op de mid-ijzers.

Het bedrijf zegt dat de afstand slechts een tikje lager is dan de P-790 en dat alles in een netter uiterlijk. Bij een kleiner clubhoofd nam de vergevingsgezindheid natuurlijk een dip die enigszins werd gecompenseerd door de wolfraampluggen in de 3-7 ijzers die tot 46 gram wegen.

De TaylorMade P-770 ijzers zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar in 3-PW, AW met KBS Tour (X 130 g, S 120 g).

P-7CB en P-7MB maken de familie compleet

Toegegeven, er is een kleiner publiek voor de andere twee ijzers, de P-7MC en P-7MB, vergeleken met de P-770. Dat was waar toen deze aanbiedingen de P-730, P-750 en originele P-770 (of de combo P-760) waren. Maar ze moeten er zijn om de aandacht te trekken van betere spelers die gevoel en esthetiek eisen boven functies en omhullende technologie.

Het grote verhaal met deze ijzers is een nieuw Compact Grain Forging-proces, waarbij een smeedpers van 2000 ton wordt gebruikt om een ​​strakkere korrelstructuur te creëren voor het beste gevoel. De zwaardere pers betekent minder persen tijdens het smeedproces, wat volgens het bedrijf een meer consistente vormgeving van set tot set betekent.

De P-7MB ijzers zijn geïnspireerd op Dustin Johnson’s Tour Prototype ijzers. Net als elk Muscleback-ijzer hebben ze een dunne toplijn, zelfs minder offset dan de P-730 ijzers en een smalle zool in een 1025 koolstofstalen clubhoofd met een machinaal gefreesd slagvlak. Voor alle duidelijkheid: bijna alle golfers zijn niet in staat om deze te spelen.

De geometrie van elke kop is traditioneel, met een achterbalk met spiegelend oppervlak voor koele lichtreflecties en een nauwkeurigere plaatsing van het zwaartepunt.

De TaylorMade P-7MB ijzers zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar in 3-PW met KBS Tour (X 130 g, S 120 g).

De P-7MC ijzers hebben ontwerpkenmerken die teruggrijpen naar de oude P-750, P-760 en P-770 ijzers – meer als de P-750 ijzers dan alle andere. De vorm is klassiek, met minimale offset en net voldoende gewichtsverdeling naar de buitenrand voor een element van vergevingsgezindheid.

De nieuwe geometrie van de backbar is ontworpen om het gevoel te verhogen door bij een botsing massa achter het slagvlak omhoog te bewegen.

Dit ijzer is ontworpen voor een Tour-speler, niet voor een casual speler, maar ze kunnen deel uitmaken van een combo-set die op natuurlijke wijze samenvloeit met de P-7MB- en P-770-ijzers.

De TaylorMade P-7MC ijzers zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar in 3-PW met KBS Tour (X 130 g, S 120 g).