Ai, ai alleen Wil Besseling start onder par in Celtic Classic

Dat is toch een flinke tegenvaller de scores van de Nederlanders in het Celtic Classic. Alleen Wil Besseling wist met 67 slagen ruim onder par zijn ronde te eindigen terwijl Joost Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel boven par hun ronde eindigden.

Besseling (foto) had bijna een foutloze ronde met 5 birdies en slechts 1 bogey. Hij deelt nu met 4-onder de 11e plaats. Luiten ging rond op de The Celtic Manor Resort in 72 slagen en de par is 71 dus +1. Met 5 bogeys en 4 birdies deelt hij de 89e plaats. Van Meijel en Van Driel zullen op vrijdag zeer laag moeten gaan want beiden gingen in +4 rond en delen de 113e plaats. Van Meijel had toch best een aardige ronde alleen de quatripple bogey,  4 slagen extra op de derde hole op de par 3, liet hem dus uiteindelijk boven par eindigen.

Thomas Pieters nam de leiding na de eerste dag. De 28-jarige Belg wist met 64 slagen zijn ronde op 7-onder te eindigen. De Engelsman Toby Tree en de Australiër Jake McLeod volgen hem op 1 slag afstand. Voor Pieters was het weer zijn eerste competitieve ronde sinds maart.

Een aardig detail is dat Pieters 3 van de 4 overwinningen behaalde in augustus, de andere trouwens in september!