Het eerste golfnieuws

Nieuwe kansen voor PGA Tour-leden met DP World Tour Alliantie

In een opwindende ontwikkeling in de wereld van professioneel golf krijgen PGA Tour-leden een nieuwe kans om deel te nemen aan de Europese DP World Tour, allemaal dankzij een strategische alliantie tussen deze twee vooraanstaande circuits.

Vanaf het komende seizoen kunnen spelers die eindigen op de posities 126-200 op de PGA Tour’s FedExCup Fall Points-lijst volledig lidmaatschap verwachten bij de DP World Tour. Dit is goed nieuws voor golfers die graag de uitdaging aangaan op het Europese circuit en een bredere internationale ervaring willen opdoen.

De DP World Tour heeft tevens twee nieuwe lidmaatschapsopties geïntroduceerd, waardoor PGA Tour-spelers meer mogelijkheden krijgen om deel te nemen aan evenementen op het Europese circuit. De eerste optie, volledig DP World Tour-lidmaatschap, wordt aangeboden aan de spelers die zich kwalificeren via de eerder genoemde FedExCup Fall Points-lijst. Dit betekent dat ze zich kunnen verheugen op een spannend seizoen bij de DP World Tour in 2024.

Voor andere PGA Tour-leden is er een alternatieve optie: affiliate DP World Tour-lidmaatschap. Deze mogelijkheid stelt hen in staat om deel te nemen aan de Race to Dubai-toernooien en daarbij te strijden om punten. Deze affiliate-leden, evenals niet-leden, zullen worden opgenomen in een speciale ‘Niet-lid Race to Dubai Points-lijst’. Als ze deelnemen aan vier of meer toernooien buiten de majors, maken ze kans op deelname aan de DP World Tour-play-offs in 2024 en kunnen ze zich kwalificeren voor het seizoenseinde-bonusfonds. Bovendien kunnen affiliate-leden op basis van hun rangschikking volledig gerangschikt lidmaatschap verdienen voor het volgende seizoen.

David Howell, voorzitter van de toernooicommissie van de DP World Tour, is verheugd over de mogelijkheden die deze alliantie creëert en benadrukt het belang van het bieden van kansen aan golfers van beide circuits. Hij noemt dit als een perfect voorbeeld van hoe de alliantie werkt en kansen creëert voor getalenteerde spelers.

Voor PGA Tour-leden die volledig lidmaatschap aannemen bij de DP World Tour, is er een speciale categorie op de vrijstellingencategorie-lijst. Slechts vijf golfers per toernooi mogen deelnemen vanuit deze categorie, wat de concurrentie alleen maar intenser maakt. Spelers moeten lid worden vóór 20 december om zich in te schrijven voor het seizoen 2024.

Deze aankondiging bouwt voort op een eerdere overeenkomst die vorig jaar werd gesloten. Hierbij krijgen de top 10 spelers van de Race to Dubai 2023 (die anders geen vrijstelling zouden hebben) de kans om PGA Tour-kaarten te verdienen voor het seizoen 2024. Deze kaarten worden gerangschikt na de top 125 finishers op de FedExCup Fall Points-lijst 2022-2023.

Keith Pelley, Chief Executive van de DP World Tour, is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die deze alliantie biedt. Het initiatief met 10 kaarten geeft DP World Tour-leden de kans om te schitteren op de PGA Tour in het komende seizoen. Evenzo stelt deze nieuwe lidmaatschapsmogelijkheid PGA Tour-leden in staat om hetzelfde te doen op de DP World Tour. Het is een spannende tijd voor professioneel golf en de kansen om te schitteren worden met deze alliantie alleen maar groter.