NGF nieuws – Kind en Blaauw aan kop in NK Strokeplay

30-08--2012-DesireBlaauw

30-08--2012-DesireBlaauwNoordwijk, 30 augustus 2012 – Bij afwezigheid van Daan Huizing is Robin Kind de torenhoge favoriet op het NK Strokeplay. In de eerste ronde maakte hij die favorietenrol waar. Desire Blaauw (foto) leidt bij de dames.

Makkelijk is een toernooi op de baan van de Noordwijkse Golfclub nooit. ‘Je weet dat je hier bogeys gaat maken, dat moet je accepteren’, was een zin die uit menig spelers mond kwam.

Iemand die zich niet aan een score boven par wilde overgeven was Robin Kind. De torenhoge favoriet voor de titel bleef als enige van het veld bogeyvrij en nam met een score van 69 (-3) de leiding na de eerste dag.

Kind begon zijn ronde op hole tien en opende steady met 5 parren. Op hole vijftien maakte hij zijn eerste birdie, door zijn drive op de 340 meter lange par-4 net voor de green te slaan en een up-and-down te maken.

Daarna hield Kind zich weer rustig tot hole vijf (zijn 14e), waar hij zijn tweede birdie van de dag aantekende. De speler van de Koninklijke Haagsche sloeg zijn drive niet op de fairway, maar wist zijn ijzer-8 vanuit de rough wel tot vier meter van de vlag te krijgen. De putt voor birdie viel.

Ook op de laatste hole van zijn eerste ronde was er nog een birdie voor Kind. Op de 509 meter lange par-5 negende stond de wind flink tegen en zo moest Kind met zijn derde slag vanaf 135 meter niet minder dan een ijzer-5 pakken. Die was uitstekend tot anderhalve meter en ook de putt viel.

‘Ik speelde goed vandaag, raakte de ballen lekker’, zei Kind na afloop. ‘Je moet hier geduldig zijn en niet te aanvallend willen spelen. Je gewoon niet te veel laten opfokken door de omstandigheden.’

In tegenstelling tot veel anderen was Kind niet met de gedachte de baan in gegaan dat parren wel goed genoeg zouden zijn. ‘Ik weet dat als mijn spel goed is, ik altijd wel birdies maak. Je moet alleen niet te veel aanvallen want de rough is hoog en de green zijn snel, dus dan heb je zo een double aan je broek.’

Achter Kind maakte ook Philip Bootsma indruk. De speler van Houtrak die vorig weekend nog tweede werd in het Belgisch Amateur, wist met een 71 (-1) ook van de baan te winnen.

Daarachter deed oudgediende Rutger Buschow het met een 72 (L) erg goed en staat ook WK kandidaat Robbie van West met een 73 (+1), niet ver weg.

Voor alle scores en uitslagen kijkt u op www.ngfwedstrijden.com

Blaauw verrassende leider bij dames

In helse weersomstandigheden bleek Desire Blaauw het beste opgewassen tegen de regen en wind. Met een 75 nam zij de leiding.

Zo goed als de dag begonnen was, zo slecht eindigde hij qua weer op de Noordwijkse. Flink meer wind en heftige regenbuien maakten het de speelsters lastig.

Desire Blaauw bleek daar uiteindelijk het beste mee om te kunnen gaan. De speelster van de Koninklijke Haagsche nam na een ronde 75 (+3) een voorsprong van drie slagen op nummer twee, Myrte Eikenaar.

‘Ik vond de wind eigenlijk nog wel meevallen’, zei Blaauw na afloop. ‘Er stond wel flink wat wind, maar hij was niet heel veel harder dan normaal hier. Die regen was wel vervelend, want ik ben helemaal geen regenspeelster. Ik hou ook helemaal niet van regenjassen, maar gelukkig heb ik sinds kort een heel licht jasje waar ik wel lekker in kan bewegen.’

Blaauw maakte in haar ronde twee birdies. De eerste kwam op de par-5 elfde, waar ze haar tweede slag in de bunker had geslagen. Van daaruit sloeg ze de bal echter tot een halve meter en holede de putt.

Ook op hole twaalf was er een birdie. Ze sloeg daar haar approach tot 2,5 meter en holede ook die putt. In het vervolg van de ronde leverde ze nog wel wat slagen in, maar de 65 van Blaauw bleek voldoende voor een voorsprong van 3 slagen op Myrte Eikenaar.

Eikenaar had het Nationaal Open twee weken geleden niet gespeeld omdat ze vond dat ze niet goed genoeg voorbereid was. ‘Ik werk nu fulltime bij de NGF en heb helaas iets minder tijd om te golfen. Als ik aan een wedstrijd meedoe wil ik dan ook wel zo goed mogelijke voorbereid zijn.’

In haar eerste ronde op het NK strokeplay kwam Eikenaar tot een 78 (+6) en een voorlopig tweede plek. ‘De eerste negen ging het eingenlijk nog best goed, maar toen maakte ik vanuit het niets een double op tien en was ik even uit mijn ritme. De tweede negen speelde ik een stuk minder en was mijn putten ook niet goed.’

De derde plaats wordt ingenomen door Charlotte Puts en Tessa de Bruijn. Zij staan met een score van 79 op vier slagen achterstand van leider Blaauw.

Scores via NGF wedstrijden.

Volledige stand na twee ronden en de startlijsten voor ronde 3 en 4 zijn te vinden op: www.ngfwedstrijden.com 

Foto door Golfsupport.nl