NGF nieuws – Dag 2 NK strokeplay afgelast door harde wind

31-08-2012-HardeWind

31-08-2012-HardeWindNoordwijk, 31 augustus 2012 – De tweede ronde van het NK Strokeplay is door de extreem harde wind afgelast. Het kampioenschap wordt nu over 54 in plaats van 72 holes gespeeld.

Ronde twee van het NK Strokeplay 2012 zou vrijdagochtend om 8.00 uur van start gaan.

De extreem slecht weersomstandigheden – windkracht 8 en hevige regen – dwong de organisatie echter te wachten met starten.

Tegen 11 uur vanochtend werd besloten de gehele tweede ronde af te gelasten.

De cut werd daarmee na achttien holes bepaald: de top-15 bij de dames speelt zaterdag 36 holes; bij de heren gaan 42 spelers door naar de laatste twee rondes op zaterdag.

Nationaal Referee Ingeborg Slikker: ‘Door de harde wind bleven de ballen niet stil liggen op de green. We hebben het op diverse plaatsen getest. Waren we van start gegaan, dan krijg je situaties waarin de bal op de green ligt en terwijl je er naar toe loopt, je de bal ineens eraf ziet rollen.’

Met het oog op de WK-kwalificatie streven wedstrijdorganisatie en -leiding naar een voor iedereen zo eerlijk mogelijke wedstrijd. Met het schrappen van de tweede ronde spelen de beste spelers in het veld zaterdag onder voor iedereen gelijke omstandigheden 36 holes. Daarmee wordt het NK Strokeplay over 54 holes gespeeld, in plaats van 72.

Bij de dames viel de cut op 83 slagen. Désire Blaauw voert met een eerste ronde 75 het damesklassement aan, gevolgd door Myrte Eikenaar, die tekende voor een openingsronde 78. Charlotte Puts is vooralsnog derde met 79 slagen. Elise Boehmer haalde de cut on the number met een ronde 83.

Bij de heren is 82 de grens. 42 spelers onder aanvoering van Robin Kind, die tekende voor een openingsronde 69, spelen zaterdag de laatste twee rondes.

Voor alle scores en uitslagen kijkt u op www.ngfwedstrijden.com

foto door Golfsupport.nl