Het eerste golfnieuws

Netflix onthult de releasedatum voor de nieuwe serie ‘Full Swing’

Rory McIlroy

Het tweede seizoen van de Full Swing-serie van Netflix staat gepland om volgende maand uit te komen. De documentaireserie bevat een cast met terugkerende sterren, nieuwe gezichten en enkele opvallende afwezigen.

Sterren van seizoen 1, Rory McIlroy, Joel Dahmen, Justin Thomas en Matt Fitzpatrick, zullen allemaal terugkeren, evenals Dustin Johnson, hoewel hij de enige LIV-speler is die meedoet.

De broer van Fitzpatrick, Alex, evenals Rickie Fowler, de winnaar van de US Open Wyndham Clark, Tom Kim, Keegan Bradley en Justin Rose zullen ook te zien zijn. Brooks Koepka, die tijdens het filmen van het eerste seizoen van Full Swing in een vormdip zat, zal niet te zien zijn in het tweede deel, terwijl mede-LIV golfers Ian Poulter en Mito Pereira, die elk in hun eigen afleveringen in seizoen 1 werden getoond, ook niet terugkeren.

Misschien nog interessanter voor fans van het Europese golf is het nieuws dat seizoen 2 uitgebreide behind-the-scenes dekking bevat van de Ryder Cup van 2023 en de opbouw naar de wedstrijden, waarbij teamcaptains Luke Donald en Zach Johnson ook veel zendtijd zullen krijgen.

RYDER CUP DEKKING

“Het is de eerste keer dat de Ryder Cup het niveau van toegang heeft toegestaan dat we dit jaar hebben gekregen tot beide captains gedurende het hele jaar,” zei Full Swing Executive Producer Chad Mumm. “Je krijgt een kijkje achter de schermen van de Ryder Cup die niemand ooit eerder heeft gezien. We kregen ongekende toegang tot het hele teambuildingproces, inclusief live camera’s met zowel de captains als de spelers terwijl ze hun captain’s picks ontvangen – of niet ontvangen.”

Het eerste deel van het tweede seizoen begint met het begin van het seizoen 2023 en eindigt met de aankondiging van de fusie tussen de PGA Tour en LIV in juni en de overwinning van Wyndham Clark op de US Open. Het tweede deel van het seizoen zal zwaar draaien om de Ryder Cup in september, inclusief een tweedelig seizoenseinde.

Het volledige tweede seizoen van Full Swing wordt uitgebracht op Netflix op 6 maart.