Het eerste golfnieuws

Legends Tour en Iam Woosnam bundelen hun krachten in Barbados

De adembenemende Apes Hill Barbados zal het Caribisch debuut van de Legends Tour verzorgen wanneer het inaugurele ‘Barbados Legends hosted by Ian Woosnam’ plaatsvindt in mei 2024.

Met golficoon en ambassadeur van Apes Hill, Woosnam, aan het roer, zal het toernooi een scala aan golfgrootheden zien strijden op een van de meest geprezen nieuwe golfbanen – een schilderachtige par-72 baan die heropend is in 2022 na een grote herontwerp door de legendarische baanarchitect Ron Kirby. Het zou Kirby’s laatste ontwerp zijn geweest voor zijn overlijden in augustus 2023.

Terwijl de Barbados etappe een glorieuze primeur betekent voor de Legends Tour na de herpositionering en naamswijziging in 2020, markeert het toernooi ook een welkome terugkeer naar het eiland voor het circuit van 50-plussers, nadat de DGM Barbados Open – een vroeg seizoensevenement op de voorheen genoemde European Senior Tour – voor het laatst werd gespeeld in 2009 op Royal Westmoreland, gewonnen door Sam Torrance.

“Het is een eer om de Legends Tour te verwelkomen in Barbados en een nog grotere eer om een evenement te organiseren op Apes Hill Barbados als ambassadeur voor het resort,” zei Woosnam. “Het zal geweldig zijn om de jongens na 15 jaar terug te verwelkomen in Barbados.

“De baan is simpelweg adembenemend, met een reeks prachtige holes met uitzicht over de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee. Omdat ik veel van de spelers op de Tour ken, kan ik uit de eerste hand zeggen hoeveel ze van de baan zullen houden, en het belooft een van de meest verwachte toernooien op de Legends Tour-agenda voor 2024 te worden.”

Het evenement is een van de eerste stops in een recordseizoen voor de Legends Tour in 2024 – waarvan veel nog volledig moet worden onthuld. Naast alle competitieve actie – met het hoofdtoernooi van 3 tot 5 mei – zal de unieke ‘Legends Experience’ plaatsvinden, waarmee gepassioneerde golf fans de kans krijgen om samen met hun helden af te slaan tijdens het toernooi voor de tv-camera’s en het publiek, evenals twee pro-am toernooien op woensdag en donderdag (1-2 mei).

Woosnam, wiens carrière hoogtepunten zijn overwinning op de Masters in 1991 en het aanvoeren van Team Europe naar de overwinning bij de Ryder Cup in 2006, is al lange tijd inwoner van Barbados en werd in januari onthuld als officiële ambassadeur van Apes Hill.

De 18-holes kampioensbaan wordt aangevuld met een state-of-the-art Performance Centre, een in ontwikkeling zijnde par-3 baan en een ’19th Hole’ dat golf fans zullen herkennen als eerbetoon aan de beroemde ‘island green’ op TPC Sawgrass – de thuisbasis van het vlaggenschip-evenement van de PGA Tour, The Players Championship.

Phil Harrison, CEO van de Legends Tour, zei: “De Cariben stonden hoog op onze lijst sinds de herpositionering als de Legends Tour in 2020, en we zijn verheugd om een toernooi te organiseren op deze prachtige nieuwe golfbaan.

“Naast het feit dat het een bestemming is die het waard is om prestigieuze evenementen te organiseren, voldoet Apes Hill aan alle criteria als het gaat om faciliteiten, en we vinden dat de ambitie en kwaliteit van de locatie het een perfecte match maken voor de Legends Tour.”

Sunil Chatrani, uitvoerend voorzitter van Apes Hill Barbados, zei: “Samen met de geweldige Ron Kirby hebben we geprobeerd een baan te creëren die zowel wereldklasse spelers als amateurs keer op keer zouden willen ervaren.

“Het organiseren van een evenement op de Legends Tour is daarom een buitengewoon spannende stap voor ons, en we kijken ernaar uit om iconische spelers van het kaliber van Ian te verwelkomen om deze lente op onze golfbaan te spelen.”

Gelegen op 1.000 voet boven de zeespiegel, is Apes Hill sinds 2019 getransformeerd door aanzienlijke investeringen en heeft het een reputatie opgebouwd als een van de must-visit golfbestemmingen in het Caribisch gebied. Buiten de fairways heeft de locatie een luxueuze vastgoedportefeuille en onlangs de Noisy Cricket bar en restaurant geopend in zijn moderne clubhuis.

Waarnemend CEO van Barbados Tourism Marketing Inc., Craig Hinds, zei: “Wij bij de Barbados Tourism Marketing Inc. zijn trots om sponsor te zijn van dit toernooi. Het is passend dat de Legends Tour zich ontvouwt tegen de prachtige achtergrond van Apes Hill, een van de topgolfbanen van Barbados.

“Deze locatie is een bewijs van onze toewijding om een meeslepende golf- en luxe-ervaring te creëren voor onze bezoekers. Terwijl we internationale spelers en toeschouwers verwelkomen, verwelkomen we ook de aandacht en erkenning die gepaard gaat met het organiseren van dergelijke prestigieuze evenementen.”

Voor meer informatie over de ‘Barbados Legends hosted by Ian Woosnam’, klik HIER.

Voor meer informatie over de Legends Tour en om te boeken, klik HIER.

www.legendstour.com