Het eerste golfnieuws

Nederlanders strijden in 1e fase Qualifying School

ImageDe beste Nederlander na de eerste dag van de 1e fase van de Qualifying School is Ralph Miller (foto). Hij gebruikte op de baan van Carden Park slechts 69 slagen (-3) en staat daarmee op de 11e plaats. Hiddo Uhlenbeck die net als Miller zijn wedstrijd speelt op Carden Park had 71 slagen nodig en staat daarmee 37e. De andere Nederlandse speler, die op dezelfde baan in actie kwam, John Boerdonk, ging rond in 75 slagen (+3) en staat daarmee 77e.

Xavier Ruiz-Fonhof die zijn wedstrijd speelde op Wynyard Park staat met 70 slagen (-2) op de 26e plaats.

Op de baan van Five Lakes kwamen de Nederlanders niet tot erg lage scores. Hayo Bensdorp is daar de beste Nederlander met 72 slagen. Hij staat met deze score op de 44e positie. Jules Kappen en Vincent Rijk maken bijna geen kans meer om de cut te halen die na twee dagen wordt bepaald. Zij staan met respectievelijk 81 en 85 slagen op de 103e en 106e plaats.

De enige Nederlandse speler op Chart Hills, Simon Crosby, had het niet makkelijk. Zijn score werd 77 slagen en daarmee staat hij 80e in het klassement.

In Frankrijk wordt op Golf de Moliets ook gestreden en ook daar gaan ongeveer 20 spelers na afloop door naar de tweede fase van de Qualifying School. Brian Schutz en Arnoud van Opynen gingen daar rond in 75 respectievelijk 81 slagen.

Schutz had het met name op de eerste 9 holes erg moeilijk. Op zijn scorekaart verscheen par, bogey, par, bogey, par, bogey, toen een dubbel bogey door een chip 3-putt, nog een bogey op de 8e, een par 3 waar hij opnieuw een 3-putt maakt en vervolgens op 9 een par voor 42 slagen (+6).

Zijn tweede negen verliepen heel anders. Hij maakte par op 10, 11 en 12, toen birdies op 13 en 14, een mooie eagle op 15, helaas bogey op 16 opnieuw birdie op 17 en hij eindigde met bogey op 18 door weer een 3-putt voor 33 slagen (-3).