Het eerste golfnieuws

1e stage Qualifying School begonnen

ImageOp verschillende banen in Engeland en op ??n baan in Frankrijk wordt deze week van 17 tot en met 20 september de 1e fase van de Qualifying School gespeeld. Ook een aantal Nederlanders is vertrokken richting de verschillende golfbanen om te proberen zich te plaatsen voor de 2e fase van de Qualifying School in Spanje.
De wedstrijden worden gespeeld over 72 holes en de spelers die de eerste schifting overleven kunnen de finale spelen van 15 tot en met 20 november in Spanje. Het uiteindelijke doel van de spelers is een kaart te halen voor de European Tour.

De meeste golfers starten in Engeland waaronder Hayo Bensdorp, Vincent Rijk, Jules Kappen, Simon Crosby, Xavier Ruiz Fonhof, Raplh Miller, John Boerdonk en Hiddo Uhlenbeck.

Bensdorp, Rijk en Kappen zullen hun wedstrijd spelen op de golfbaan van Five Lakes. Crosby heeft ervoor gekozen om zijn kwalificatie te spelen op Chart Hilles. Ruiz-Fonhof gaat het proberen op Wynard Club en Uhlenbeck, Boerdonk en Miller starten op Carden Park.

De enige twee Nederlanders die richting Frankrijk vertrokken zijn Brian Schutz (foto) en Arnoud van Opynen, zij spelen hun wedstrijd op Moilets.

Schutz was dit weekend al naar Frankrijk vertrokken en heeft 2x 9 holes kunnen spelen. In flights van 4 werden de oefenronden gespeeld. Schutz was zeer te spreken over de baan, de greens zijn supersnel en de fairways zijn in uitstekende conditie.

De hoop is dat veel Nederlandse golfers zich door de eerste fase heen kunnen worstelen, zodat wij volgend jaar weer een aantal landgenoten hebben spelen op de European Tour of de Challenge Tour.