Het eerste golfnieuws

Muntz stijgt verder in klassement in The Great North Open

ImageRolf Muntz is er opnieuw in geslaagd om zijn ronde onder par te eindigen. Het weer was totaal anders dan de vorige twee dagen van The Great North Open.

De bal mocht schoongemaakt worden en vervolgens geplaatst worden op de fairway maar toch waren er niet veel spelers die hun ronde onder par konden spelen.

Na 11 holes spelen stond Muntz op +2 voor zijn ronde, maar birdies op 12, 14 en 17 brachten zijn score weer onder par. Met 212 slagen (-4) deelt hij de 6e positie. Hij wordt vergezeld door de Belg Nicolas Vanhootegem die dezelfde score heeft.

Op 2 slagen voorsprong staan 3 leiders: David Gilford (foto), Miles Tunnicliff en Sven Struver met 210 slagen (-6). Brian Davis en David Lynn staan met -5 (211 slagen) op de gedeelde 4e plaats.

Een beetje eigenaardige situatie is er ontstaan na het wegvallen van Andrew Oldcorn en Andrew Raitt. De eerste speler viel uit vanwege griep en de tweede vanwege problemen met zijn pols. Het gevolg is dat Barry Lane zondag zijn ronde om 8.30 uur alleen zal moeten spelen.