Het eerste golfnieuws

Kaye gaat finale in van het Greater Hartford Open met een slag voorsprong

ImageJonathan Kaye (foto) gaat met een derde ronde van 65 slagen (5-onder par) aan de leiding in het Greater Hartford Open. Kaye, die de leiding deelde toen hij de derde dag inging, heeft een slag voorsprong op Scott Verplank. Kaye:?Die laatste ronde is gewoon weer een ronde. Als ik blijf spelen zoals ik deed, ligt de overwinning in mijn bereik.?

Met een nieuwe set Cleveland ijzers maakte Kaye drie birdies op de laatste zes holes. Dit jaar had hij problemen met de korte ijzers, maar met zijn nieuwe ijzers kan hij goed uit de voeten.

Verplank, die vorig jaar tijdens de laatste ronde van het toernooi het baanrecord van 61 evenaarde, had 63 slagen nodig. Scott Hoch (66) staat met 199 slagen op de derde plaats, Davis Love III (68) staat met 10-onder par op de 4e positie. Titelverdediger Phil Mickelson staat na een derde ronde van 66 slagen op vijf slagen achterstand, samen met Steve Pate, Jim Carter en Hidemichi Tanaka. Mickelson stond na 15 holes met 11-onder par op kop, maar sloeg op de 16e hole zijn bal in het water.