Het eerste golfnieuws

Muntz en Lafeber in BMW Asian Open

ImageRolf Muntz en Maarten Lafeber zullen in de eerste wedstrijd op de European Tour 2003, die deze week al gespeeld wordt, in Taiwan meespelen.

Muntz eindigde vorig jaar als enige Nederlander in het toernooi, Lafeber miste toen de cut in het toernooi. Muntz maakte het vorig jaar erg spannend. Tot twee keer toe maakte hij op een par 5 een eagle en met de stevige wind die over de baan joeg, was dat al een prestatie op zich. Ook maakte hij nog eens 3 birdies over zijn laatste ronde, maar helaas stonden daar toen nog 4 bogeys tegenover.

Op de laatste hole, een par 3 van ruim 180 meter, sloeg hij een ijzer 6 (wind mee) en de bal landde op de green. Hij rolde daar vervolgens overheen en kwam tot stilstand in wat op het eerste gezicht een sproeikop leek. Het bleek echter een stuk slecht gemaaid gras te zijn waar zijn bal geheel in verdween. Het enige wat hij kon doen, was zijn bal terug chippen op de green en dit keer viel zijn putt niet. Toch kon Muntz terugzien op een geslaagd eerste toernooi van de European tour 2002. Met zijn 11de plaats verdiende hij toch nog ruim 68.000 gulden.

De Zweed Jarmo Sandelin (foto) won het toernooi met een score van -10. Hij wist zijn slagen naast de green weer met een chip en een put af te ronden. Op de 14 hole, een par 5, sloeg hij zijn tweede schot links van de green in een bunker. Hij sloeg hem vervolgens uit de bunker om terecht te komen in de bunker rechts van de green. Hij sloeg hem daarvandaan 1 meter naast de pin en maakte zijn putt voor par. Dit was ongeveer kenmerkend voor het spel van Sandelin.