Het eerste golfnieuws

Muntz begint goed in Volvo PGA Championship, Montgomerie leidt

ImageOpnieuw een zeer sterke prestatie van Rolf Muntz. Na de eerste dag van het Volvo PGA Championship staat hij met 69 slagen op de gedeelde 18e plaats.

Ook Maarten Lafeber kon zijn ronde onder par eindigen en hij staat met 71 slagen (-1) op de gedeelde 42e plaats.

Het wil Robert-Jan Derksen maar niet lukken, startend van de 1e hole moest hij gelijk een bogey op zijn kaart noteren. Maar birdies op 4 en 5 gaven hem weer moed.

Misschien kwam het door de opkomende wind: bogeys op de holes 7, 8, 9 en 11 en een birdie op 17 zorgden voor een ronde van 74 slagen (+2).

Derksen zal op de 2e dag van het toernooi alle zeilen moeten bijzetten om er in het weekend bij te mogen zijn.

De leider in Engeland is Colin Montgomerie (foto). Hij speelde de 18 holes van Wentworth in 64 slagen (-8). Montgomerie, die toch nog wel problemen ondervindt van zijn rug, speelde de beste openingsronde ooit in het toernooi.

Zijn landgenoot de Schot Andrew Coltart deelt de 2e plaats met de Zimbabwaan Mark McNulty en de Deen Steen Tinning. De spelers hadden 67 slagen nodig en staan daarmee op 3 slagen verwijderd van de leider.

De titelverdediger Andrew Oldcorn en Jose Maria Olazabal delen met Tom Gilles, Michale Campbell, Lucas Pasons, Stephen Leany, Robert Karlson, Greg Turner en Ronan Raffery de 6e plaats met een score van 4-onder par.