ALPS Tour

Mattia Comotti wint het Memorial Giorgio Bordoni 2024; Vince van Veen 38e

Mattia Comotti wint de Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON, met een eind score van 15 -onder par. Zijn landgenoot en mede-Italiaan Enrico Di Nitto eindigde als tweede, slechts 1 slag achter. De Fransman Benjamin Kedochim zet zijn solide prestatie voort met een score van 11-onder par over drie dagen. Op de vierde plaats met 10-onder par, de Italiaanse amateur Alessandro Radig en slechts 1 slag achter op 9-onder par, de Franse amateur Paul Franquet.

De Nederlanders

Alleen Vince van Veen wist de cut te halen in Italië. Hij eindigde met 2-onder op de gedeelde 38e plaats waar eerder Thom Hoetmer, Bob Geurts en amateur Rick Hessing de cut misten.

De laatste ronde van de Memorial Giorgio Bordoni 2024, gepresenteerd door AON, begon om 8:00 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole en de laatste groep begon om 9:17 uur lokale tijd vanaf de 1e hole. De spelers die op de prachtige Golf Club La Pinetina speelden, konden profiteren van optimale scoreomstandigheden, aangezien het zonnige dag was met temperaturen rond de 23°C en nauwelijks wind.

Het toernooi is vernoemd naar en opgedragen aan de zeer geprezen golfinstructeur, Giorgio Bordoni, die onverwacht overleed in 2013 op 48-jarige leeftijd. Dit jaar is de 10e editie van het evenement, dat sinds 2014 een vaste stop is op de Alps Tour. In 2020 was het het enige jaar dat het evenement niet werd gespeeld vanwege Covid-19.

De 24-jarige Mattia Comotti won zijn 1e Alps Tour-titel. Hij nam de leiding na de tweede ronde van gisteren en op de laatste dag maakte hij een 3 onder par, 67 om het toernooi af te sluiten met een driedaagse totaalscore van 15-onder par. Comotti werd professioneel aan het einde van juli 2023, dus dit is zijn eerste volledige speelseizoen op de Alps Tour als professioneel speler. In de laatste ronde van vandaag maakte hij 4 birdies en 2 bogeys op de eerste negen holes en vervolgens nog 2 birdies en 1 bogey op de achterste negen. Na zijn overwinning was Comotti erg emotioneel en merkte op: “Ik ben ontzettend blij, ik ben eerlijk gezegd sprakeloos. Om mijn 1e overwinning als professional te behalen in nog geen volledig kalenderjaar sinds ik professional werd, is echt geweldig. Deze overwinning is voor mijn hele familie, maar vooral voor mijn moeder, die is overleden en mijn coach. Eerlijk gezegd verwachtte ik deze overwinning niet, ik had geen hotelkamer geboekt voor gisteravond. Normaal gesproken sta ik altijd precies op de cutlijn, maar vandaag, om in de laatste groep te spelen en de overwinning te behalen, is buitengewoon.”

Comotti nam verder de tijd om: “mijn spelende partner Enrico Di Nitto te feliciteren. Hij is een geweldige vechter en we waren de hele dag erg dicht bij elkaar. Als hij de putt op de 17e hole had gemaakt, zouden we gelijk hebben gestaan op weg naar de 18e en het zou een geweldig gevecht zijn geweest. Ik had een korte putt op de 18e hole, maar ik zei tegen mezelf dat als ik mis, ik verlies en tegen een geweldige speler moet spelen, dus ik concentreerde me echt op het maken van de putt.” Voor de rest van het seizoen is hij van plan: “het hele seizoen van de Alps Tour dit jaar te spelen en te proberen het seizoen zo hoog mogelijk af te sluiten in de Order of Merit-ranking.”

Comotti verdiende €5.800,00 en 6.525 Order of Merit-punten.

Het volgende evenement op de agenda staat gepland voor volgende week, van 16 tot 18 mei in Oostenrijk. Spelers zullen strijden in de 32e editie van de Gösser Open, het oudste toernooi op de Alps Tour-agenda op Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz, Graz.

Vince van Veen haalt als enige Nederlander de cut in Italië