Martin Kaymer en Troy Merritt op 100ste KLM Open in Amsterdam

Voor de 100ste editie van het KLM Open is Martin Kaymer toegevoegd aan het deelnemersveld. Met de komst van de Duitse golfer, die in 2010 het KLM Open op zijn naam schreef, is er wederom een oud KLM Open-kampioen die meestrijdt om de titel van 12 tot en met 15 september. Naast Kaymer (foto) kan de organisatie ook melden dat de Amerikaan Troy Merritt naar golfbaan The International in Amsterdam komt voor een gooi naar de prestigieuze titel van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. 

Ryder Cup legende
Martin Kaymer is de laatste tien jaar een van Europa’s grootste golfers. De Duitser won twee Majors in 2010: het PGA Championship en het US Open. Dat werd gevolgd met de nummer één positie op de wereldranglijst in 2011. Daarnaast won Kaymer ook ‘The Players Championships’ in 2014. Dit toernooi wordt weleens de vijfde Major genoemd. Kaymer won 11 keer op de European Tour maar werd vooral bekend door zijn sterke Ryder Cup optredens in 2012 en 2016. De winnende put in 2012 maakte van Kaymer een Ryder Cup-legende.
 
Troy Merritt gaat regelmatig laag
Troy Merritt won in 2009 de Qualifying School van de PGA Tour en speelt sinds 2010 op de Amerikaanse PGA Tour. Hij won tot nu toe twee toernooien met zeer lage scores. De 33-jarige Merrit heeft een drietal baanrecords op zijn naam staan met 61 en 62 slagen. Ook afgelopen week in het eerste toernooi van de FedEx Play-offs opende hij met een 62 en werd uiteindelijk 12de.

Toernooidirecteur Slooter: “Blij met grote namen”
Daan Slooter: “Ik ben heel blij dat Martin er weer bij is in het KLM Open. Ik weet dat hij het altijd erg naar zijn zin heeft op het KLM Open, het is dan ook bijna een thuistoernooi voor hem. We mogen wij ons gelukkig prijzen dat een van de meest succesvolle golfers van deze generatie het al indrukwekkende deelnemersveld van 2019 komt versterken. Ook met de komst van de Amerikaan Troy Merrit ben ik heel blij. We hebben dit KLM Open met Reed en Merritt grote Amerikaanse spelers op The International in Amsterdam.”

Over het KLM Open en de 100ste editie in 2019
De 100ste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.