Markus Brier wint het Gösser Open en Lars Keunen beste Nederlander

Graz, 14 mei 2022 – De laatste ronde van de 30e Gösser Open begon om 8.30 uur vanaf hole 1 en 10. De laatste groep die bestond uit twee Legends Tour-spelers, de Oostenrijker Markus Brier en Amerika’s Clark Dennis en de leider na de twee ronde Lukas Lipold sloegen af om 9.47 uur vanaf de 1e hole. Het was een prachtige lentedag met optimale score condities voor de spelers, bij Golfclub Erzherzog Johann in Maria Lankowitz. Deze golfbaan is sinds 2000 gastheer van het Gösser Open.

De Oostenrijker Markus Brier won met één slag na de 18e hole van zijn landgenoot Lukas Lipold. Drie spelers eindigden op 16-onder par en wel de Italiaanse Andrea Saracino, de Oostenrijker Lipold en mede-Legends Tour-speler Amerikaan Clark Dennis. Dit is de derde keer dat Markus Brier het Gösser Open wint, zijn eerdere overwinningen dateren van 1994 en 1995.

Lars Keunen eindigde als beste Nederlander in dit toernooi met 9-onder par en een gedeelde 22e plaats. Vince van Veen en Davey Porsius eindigden gelijk met 5-onder op de gedeelde 43e plaats.

Koen Kouwenaar, blijft de huidige leider van de Alps Tour Order of Merit. Hij heeft een voorsprong van 3.399,39 punten op de Italiaan Stefano Mazzoli, die nog steeds op de tweede plaats staat. Hij miste helaas wel de cut in dit toernooi.

Brier, de winnaar van het 30e Gösser Open, verdiende € 6.162,50.

De Alps Tour keert terug naar het noorden van Italië voor het 9e evenement van het seizoen het Memorial Giorgio Bordoni. Het evenement is gepland van 25 tot 27 mei op Golf Club La Pinetina bij het Comomeer.

ALPS Tour: Oostenrijker Lukas Lipold leidt en Vince van Veen beste Nederlander

Legends Tour Player Markus Brier winner of the 30th anniversary of the Gösser Open. Photo Credit : Federico Capretti / Alps Tour.