DP World Tour

Fox als leider de slotdag in van het Soudal Open

ANTWERP, BELGIUM - MAY 14: Ryan Fox of New Zealand tees off on the 10th hole during the third round of the Soudal Open at Rinkven International Golf Club on May 14, 2022 in Antwerp, Belgium. (Photo by Warren Little/Getty Images)

Ryan Fox gat als leider de slotdag van de Soudal Open in, op zoek naar zijn tweede DP World Tour titel van het seizoen. Wil Besseling en Daan Huizing delen na de derde dag met 4 en 3-onder de 25 en 35e plaats. 

De Nieuws-zeelander is duidelijk in vorm. Sinds zijn winst op de Ras Al Khaimah Classic in februari eindigde hij nooit slechter dan als 15e. vandaag, in de derde ronde van de Soudal Open, deed hij zijn rondje in 66 slagen, goed voor een 11-onder par na drie dagen, één slag beter dan Sam Horsfield, tot gisteren nog co-leider.

Fox (foto) had nochtans flink wat opwarming nodig. Na de eerste 10 holes lag hij maar net op par. Maar in de laatste acht holes sloeg hij zich met vijf birdies en amper 30 slagen naar de leiding.

Horsfield beleefde een iets mindere dag (-2),maar is nog wel tweede op één slag. De Duitser Yannik Paul is voorlopig derde met 9-onder.

Thomas Pieters, de enige Belg in de eindfase, bleef op par vandaag en staat met -3 op een 35e plaats.

Ryan Fox: “Ik speelde soliede met ook enkele goeie putts. En ik denk dat ik, na wat slechte drives in het begin, daar ook de oplossing voor vond vanaf de tiende hole. Ik hoop dat allemaal mee te kunnen nemen naar morgen.”

Sam Horsfield: “Het kon zeker beter. Ik maakte stomme foutjes en voelde de adrenaline door mijn lijf stromen waardoor ik sommige slagen echt te ver sloeg. Het is ook niet eenvoudig met de wind, maar anderzijds laat de baan toe om agressief te spelen.”

Thomas Pieters: “De eerste twee dagen vielen de putts niet, vandaag waren het de drives, het lijkt wel altijd iets. Maar ik ben niet ontevreden en denk dat ik morgen nog wel iets moois kan neerzetten. Aan het vele volk en de massa kinderen die ik hier vandaag zag, ligt het in elk geval niet.”

Soudal Open: Luiten mist de cut en Besseling hoogst genoteerde Nederlander!