DP World Tour

Maleisiër Gavin Green pakt de leiding in Tsjechië

Geen Joost Luiten met nieuwe caddie deze week in Tsjechië. De Nederlander komt pas later deze maand weer in actie en die keer met Maarten Bosch die zijn tas draagt. Wel de Belgen Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts die zijn afgereisd naar de golfbaan van het Albatros Golf Resort net buiten Praag.

De Maleisiër Gavin Green (foto) wist met 64 slagen de leiding te nemen. Zijn 8-onder geeft hem 1 slag voorsprong op de Engelsman Lee Slattery en de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen. Pieters begon met 67 slagen en staat gedeeld 10e en Colsaerts opende met 70 slagen.

Onder de Duitse deelnemers zit dit keer ook Marcel Siem, wie kent hem niet met zijn staartje. Geen van de Duitsers hadden een echte goede start de beste was Marcel Schneider met 71 slagen en Siem zal met 74 slagen (+2) moeite krijgen om de cut te halen.

Ook de Italiaan Matteo Manassero zal op de tweede dag flink zijn best moeten doen want zijn opening met eveneens 74 slagen, net als onder andere Siem, zal hij een lage ronde moeten laten volgen.