DP World Tour

Made in HimmerLand presented by FREJA: Besseling en Luiten door in Denemarken

Wil Besseling is na de tweede ronde van het Made in HimmerLand presented by FREJA de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. De 35-jarige Noord-Hollander wist met 5 birdies en 3 bogeys zijn ronde met 2-onder te eindigen en bracht daarmee zijn score voor het toernooi op 5-onder. Besseling deelt daarmee de 14e plek in het toernooi.

Joost Luiten kwam op de tweede dag met 4 birdies en drie bogeys van de golfbaan en met 3 en 1-onder kwam hij met 4-onder op de gedeelde 28e plaats terecht.

Zowel Lars van Meijel als Darius van Driel misten de cut in het toernooi. De twee lieten 74 slagen noteren en eindigde met +2 en +7 redelijk ver van de cut lijn en die kwam op 2-onder par. Van Meijel had moeite met de eerste twee holes waar hij net als op de eerste dag bogeys liet noteren Ook de 7e hole werd net als de dag ervoor met een bogey geëindigd.

Van Driel had ook te veel bogeys in zijn ronde. Met 5 bogeys en drie birdies eindigde hij zijn tweede ronde en kon dus net als Van Meijel zijn koffers eerder pakken.

Titelverdediger en Oostenrijker Bernd Wiesberger(foto) nam met 11-onder opnieuw de leiding in het toernooi. De 35-jarige wist met 7 birdies en slechts 1 bogey de nummer 1 positie te pakken. Met 9-onder volgt zijn landgenoot Matthias Schwab. De twee zullen dan ook op de derde dag samenspelen.

Made in HimmerLand presented by FREJA: Goede start van Luiten en Besseling zij staan gedeeld 10e