DP World Tour

Made in HimmerLand presented by FREJA: Goede start van Luiten en Besseling zij staan gedeeld 10e

De meeste Nederlanders is het Made in HimmerLand presented by FREJA in Denemarken zijn goed gestart. Joost Luiten en Wil Besseling delen de 10e plek met 3-onder en ook Lars van Meijel eindigde met 1-onder net onder par en deelt daarmee de 40e plaats. Helaas was de ronde van Darius van Driel minder. Met 75 slagen eindigde hij zijn eerste ronde. De 31-jarige begon vanaf hole 10 zijn ronde en met drie bogeys en een dubbel bogey liep hij al snel tegen een flinke achterstand op. De enige birdie op hole 8 zorgde er uiteindelijk voor dat hij met +4 zijn ronde eindigde en daarmee staat hij gedeeld 133e.

Vijf man namen de leiding waaronder de titelverdediger Bernd Wiesberger (foto). De Fin Lauri Ruuska de Engelsman Richard Bland de Spanjaard Pablo Larrazabal en de Zuid-Koreaan
Yikein Chang eindigde net als Wiesberger op 5-onder par.

Dat ook veel spelers soms tegen een hoge score aanlopen bleek wel uit de score van de 32-jarige Andrea Pavan. De Italiaan die twee European Tour overwinningen op zijn naam heeft, opende in dit toernooi met 87 slagen (+16). In zijn ronde twee dubbel bogeys, zeven dubbel bogeys een birdie en een 10 op de par 4 en wel de 14e. Het zal dan ook niemand verbazen dat hij met deze score onder aan het klassement staat.