Luiten zakt Van Driel klimt in klassement in Schotland waar Detry en Fitzpatrick leiden!

Het werd een ronde onder par voor de Nederlanders in het abrdn Scottish Open maar Joost Luiten zakte toch vreemd genoeg 7 plaatsen in het klassement naar die van de gedeelde 69e plaats. Luiten ging tot nu toe rond op de golfbaan van de Renaissance Club in 69, 71 en 70 slagen (-3). Darius van Driel steeg juist wat plaatsen na een derde ronde van 69 slagen. Met 5-onder deelt de 31-jarige nu de 48e plaats.

Er zijn nu twee leiders met nog een ronde te gaan in Schotland. De 26-jarige Matthew Fitzpatrick en de Belg Thomas Detry (foto). De twee staan met 14-onder boven aan maar zullen zeker de druk voelen van de nummer 1 van de wereld, de Spanjaard jon Rahm. De 26-jarige maakte een bogey op 16 en verloor daarmee de leidende positie in het klassement. Met 13-onder staat hij wel alleen op de tweede plaats.

Er waren wat flink lage scores op de derde dag zoals de 63 van de Zweed Alexander Bjork en de 64 van Lucas Herbert. De twee kwamen daardoor op 10 en 12 onder par en doen dus nog steeds mee voor de titel.

Nou werden er natuurlijk niet alleen lage scores gemaakt. De Deen Soren Kjeldsen was er een van. De 46-jarige maakte een 77 op de derde dag en dat is 6-boven par en staat daarmee net niet als laatste in het klassement. 

Luiten zal op de laatste dag met de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout de baan ingaan en Van Driel treft als medespeler de Deen Jeff Winther.