Hideki Matsuyama en Bubba Watson niet in het 149e Open

Het 149e Open is getroffen door de afmeldingen van Masters-kampioenen Hideki Matsuyama (foto) en Bubba Watson, die beiden niet in staat zijn om de reis naar Royal St George’s te maken vanwege Covid-19-problemen.

Matsuyama’s voorbereiding op de laatste major van het jaar werd verstoord nadat hij vorige week positief testte op Covid-19 tijdens de Rocket Mortgage Classic en hij bleef positief testen ook tijdens zijn zelfisolatie.

De Japanse ster Matsuyama houdt vol dat hij zich fit en gezond voelt en geen symptomen van het coronavirus heeft maar hij wel uitgesloten heeft dat hij de reis naar Royal St George’s maakt.

Vijf spelers hebben zich verder dit weekend teruggetrokken uit The Open, waarbij Matthew Wolff, KH Lee en Danny Lee zich zaterdag terugtrokken terwijl Kevin Na zich vorige week terugtrok vanwege de verschillende reisbeperkingen.

Veel spelers hebben hun afkeuring geuit over de strikte protocollen die gelden voor het kampioenschap die vereisen dat alle deelnemers zich houden aan de “bubble” van het toernooi en dat betekent in geautoriseerde accommodatie verblijven en beperkt zijn tot groep van vier personen onder hetzelfde dak.

Het is spelers ook niet toegestaan lokale winkels, bars of restaurants te bezoeken in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van de overheid die deze week van kracht zijn.

Matsuyama word vervangen door Harold Varner III en de plaats van Watson gaat nu naar Brendan Steele, en de kampioen van 2001, David Duval, trok zich ook terug op zondagavond, waardoor John Catlin een Open-debuut maakte en Adam Long, Sam Horsfield en Dylan Frittelli achterblijven als de volgende drie spelers op de reservelijst.