Het eerste golfnieuws

Luiten klimt weer flink in eind klassement in het Frans Open waar Colsaerts wint!

Joost Luiten heeft in het Frans Open eigenlijk maar 1 slechte ronde gespeeld en dat was op vrijdag waar hij met 76 slagen de golfbaan van Le Golf National verliet. Met 65 en 68 slagen sloot hij het toernooi af en eindigde daardoor toch met 6-onder ruim onder par. Met een gedeelde 11e plaats verdiende de 33-jarige Luiten net geen 28.000 euro.

De Belg Nicolas Colsaerts wist eindelijk na 7 jaar weer een keer een European Tour event te winnen. Met 72 slagen op de laatste dag maakte hij het nog wel even erg spannend maar gelukkig hield hij 1 slag voorsprong op de uiteindelijke nummer twee de Deen Joachim B. Hansen.

Voor Colsaerts was er een cheque van ruim 266.000 euro en voor Hansen lag er eentje klaar van ruim 166.000. De Zuid-Afrikaan George Coetzee die gedurende het toernooi ook steeds bij de beste spelers behoorde eindigde uiteindelijk derde met 10-onder.

Wat erg leuk was dat Colsaerts na zijn laatste putt een champagne douche kreeg van zijn landgenoot Thomas Detry en de Fransman Romain Langasque.

Luiten klimt flink in klassement met laagste ronde in het Frans Open waar Colsaerts nog steeds leidt!

Joost Luiten door in het Frans Open waar Colsaerts en Coetzee de leiding pakken!