Luiten en Van Meijel eindigen als 34e en 54e in Mallorca waar Winther wint!

Geen topprestatie van de Nederlanders Joost Luiten en Lars van Meijel in het Mallorca Golf Open. De Nederlanders eindigden na 4 ronden met 4-onder en par en dat was goed voor een gedeelde 34e en 54e plaats in het klassement. Voor de twee was er wel nog een cheque van ruim 7200 en 3300 euro.

Wat viel op aan de ronde van Van Meijel? De 27-jarige had veel moeite met de 10e en 16e hole waar hij in het toernooi 4 en 2 slagen verloor. Luiten’s minste favoriete hole was de 12e waar hij in de vier ronden bogey liet noteren. Ook de 9e maakte hij bogeys op de tweede, derde en vierde dag. De 17e speelde voor Luiten het makkelijkst daar liet hij drie birdies noteren.

Jeff Winther claimde zijn eerste overwinning met een slag verschil in het Mallorca Golf Open.

Winther werd de derde Deense winnaar op de European Tour dit seizoen. Op een slag afstand eindigden Pep Angles, Jorge Campillo en Sebastian Soderberg.

De Deen maakte een bogey op de laatste om met een ronde van level-par 70 het toernooi af te sluiten op Golf Santa Posna en eindigde de week op 15-onder par.

Winther’s succes kwam eindelijk na 129e European Tour-optredens en zal hem naar verwachting in de top 200 van de wereld brengen en met als resultaat dat hij voor het eerst in aanmerking komt voor het DP World Tour Championship, het laatste toernooi van dit seizoen.