Luiten en Besseling starten goed in seizoensfinale in Dubai waar Perez de leiding neemt!

Met 1-onder en par zijn Joost Luiten en Wil Besseling het DP World Tour Championship in Dubai begonnen. Op de golfbaan van de Jumeirah Golf Estates kwam Luiten tot het maken van twee birdies en een bogey de rest van de holers speelde hij in par. Besseling maakte in zijn eerste ronde drie birdies maar ook drie bogeys. De twee staan gedeeld 18e en 26e.

Er is enorm veel prijzengeld te verdelen, de winnaar ontvangt een cheque van 1.5 miljoen, dus voor de twee kan dit nog een flinke financiële opsteker zijn voor het nieuwe golfseizoen.

Slechts 25 spelers wisten hun ronde onder par te eindigen, waaronder dus Luiten. De 28-jarige Victor Perez (foto) nam de leiding na de eerste dag. Zijn 5-onder werd mogelijk gemaakt door het maken van zes birdies en slechts 1 bogey. Matthew Fitzpatrick, Erik van Rooyen en de linkshandige Robert McIntyre volgen de Fransman op 1 slag afstand.

Werd er alleen goede scores gemaakt in Dubai, dat zeker niet. Het 20-jarige talent de Zuid-Afrikaan Wilco Ninaber staat onderaan het klassement na een openingsronde van 79 slagen (+7). Ook de Engelsen Eddie Pepperell en Tom Lewis hadden het moeilijk en zij eindigden hun ronde met 78 slagen (+6).