Luiten en Besseling niet door in Matchplay

10 06 2016 luiten

Zowel op de Challenge als op de European Tour werd de derde ronde er eentje waar matchplay gespeeld moest worden. Helaas delfden de enige overgebleven Nederlanders het onderspit. Wil Besseling verloor in Spanje zijn eerste wedstrijd en Joost Luiten kwam ook niet verder dan zijn eerste matchplay ronde.

De rest van de Nederlanders zoals Maarten Lafeber, Reinier Saxton, Daan Huizing, Jurrian van der Vaart, Darius van Driel en Lars van Meijel wisten de matchplay ronde eerder niet te halen, zij misten de cut.

Luiten’s korte werk

Een kritische noot over Luitens chip werk mag wel eens worden opgemerkt. Tijdens de eerste en tweede ronde viel het ons in ieder geval op dat dat zeker verbetering nodig heeft. De putter komt vaak uit zijn tas als hij bijvoorbeeld 7 meter buiten de green ligt en zelfs de Engelse journalisten viel het op. Hun commentaar: “’massive weakness“. Nu moet worden opgemerkt dat Luiten ook veel greens in regulation slaat en weinig hoeft te chippen, maar als hij moet chippen, komt de putter vaak uit zijn tas.