Golf in Toscane – de 6 holes van Circolo di Golf L’Abbadia

De Nederlandse golfer die vaak naar Italië afreist kent natuurlijk het prachtige Toscane. Deze mooie provincie kent een aantal golfbanen die voor iedere handicap geschikt zijn. Op onze reis in de maand mei langs een aantal van deze banen zullen wij verslag doen van onze belevenissen.

De 6 holes van Circolo di Golf L’Abbadia

Onder Florence en boven Sienna ligt de leuke golfbaan van Circolo di Golf L’Abbadia die perfect is voor de beginnende golfer ,maar waar ook de gevorderde speler een uitdaging kan vinden. De golfbaan heeft 6 holes , die als negen holes gespeeld kan worden. De lengtes verschillen van 80 meter tot 280 meter voor de heren en 70 en 252 meter voor de dames. Het zijn 5 par 3 holes en 1 par 4. Op de range kan van het gras geslagen worden en de ballen, half emmertje vol, heb je voor 2 euro. De baan kent twee tarieven, wil je alleen oefenen op de driving-range dan ben je 10 euro kwijt wil je en de range en de golfbaan spelen dan kost dat 25 euro voor de hele dag!

De holes zijn werkelijk mooi en echt niet zo eenvoudig als de afstand doet geloven. Wil je de vlag aanvallen dan zal de bal soms over een hindernis geslagen moeten worden.

Na een kennismakingsronde werd er even geluncht. Een kaart met verschillende gerechten deed ons verbazen. Vanzelfsprekend stond de pizza erop maar ook een schotel overladen met prosciutto, salami en kaas, pastagerechten, kortom gerechten uit de echte Italiaanse keuken, varierend in prijs van 5 tot 9 euro. De service was fantastisch en op het terras kreeg je het Italiaanse gevoel van gastvrijheid met zoutjes, nootjes en pizzastukjes met olijfolie en zout, die bij de drankjes geserveerd werden.

Wij zullen zeker nog een keer terug gaan om lekker een middag daar te spelen en het diner te gebruiken. Een starttijd boeken hoeft niet, je komt en slaat af, mits er natuurlijk geen andere spelers op de afslagplaats staan.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]