Luiten door net als Woods door in Memorial Tournament en drie man leiden!

martin kaymer

En weer weet Joost Luiten van een belangrijk toernooi de cut te halen en dit keer in het Memorial Tournament. Gestart met een ronde van 73 slagen liet hij op de tweede dag een ronde van 71 slagen noteren om daarmee met gelijk aan par in het toernooi de cut te halen. Met 4 birdies en 3 bogeys eindigde Luiten zijn ronde op vrijdag  en staat nu gedeeld 55e.

Tiger Woods wist met 70 slagen en 72 slagen eveneens de cut te halen en staat nu gedeeld 33e in het toernooi met een score van 2-onder. Woods ging goed tot de 15e hole en stond toen nog 4-onder voor de wedstrijd. Op deze par 5 viel hij de green in tweeën aan maar zijn bal vloog er over heen en kwam in het hoge gras terecht. Helaas had hij 3 slagen nodig om de green te vinden en met twee putts stond er ineens een dubbel bogey op zijn kaart.

Justin Rose had na zijn 75 slagen (+3) op de eerste dag weinig uitzicht op het halen van de cut maar maakte vervolgens de laagste ronde van de dag met 63 slagen en steeg daardoor met 6-onder naar de gedeelde 10e plaats. Voor onder andere Rory McIlroy was het toernooi voorbij, hij had met 75 en 71 slagen net een slag teveel om er in het weekend ook bij te mogen zijn.

Drie man namen de leiding met 9-onder par en wel de Duitser Martin Kaymer (foto) de amerikaan Troy Merrit en de Koreaan Kyoung-Hoon Lee. De drie hebben 1 slag voorsprong op Jordan Spieth.