Het eerste golfnieuws

Lovey na 1e dag Lich Classic beste Nederlander

ImageRegels zijn regels, maar soms vraag je je af waarom in bepaalde situaties geen uitzondering gemaakt kan worden.

Na de eerste dag van het Lich Classic, een toernooi op de EPD Tour, kon Hayo Bensdorp (foto) zijn koffers pakken en vanuit Duitsland richting Nederland vertrekken. Een verkeerde beslissing van hem zorgde ervoor dat hij gediskwalificeerd werd.

Op de baan werd de afstand naar de green door een paal in de grond aangegeven, wat op bijna alle golfbanen het geval is. Nadat de bal van Bensdorp naast een van de palen tot stilstand gekomen was, trok hij de paal uit de grond, deze zat los in de grond. Vervolgens sloeg hij zijn bal. Dat had hij niet mogen doen want in de locale rules stond dat de paal een onderdeel van de baan was en dat betekent dat hij niet verwijderd had mogen worden. Wel mocht de paal zonder strafslag ontweken worden.

Bensdorp leverde zijn kaart getekend in zonder de 2 strafslagen er bij opgeteld te hebben. En zodoende werd hij gediskwalificeerd.

Dat dit bij velen een totaal onbekend feit was bleek wel toen de headpro van de club ook 2 strafslagen bij zijn score mocht optellen omdat ook hij een paal tijdelijk verwijderd had.

Ook Brian Schutz moest er twee slagen bij optellen, gelukkig bracht Joost Steenkamer hem na afloop van de regel op de hoogte en kon hij op de hole nog twee slagen er bij optellen en werd erger voorkomen. Ook Steenkamer vertrok richting Nederland, hij trok zich om persoonlijke redenen terug uit het toernooi.

De beste Nederlander in het toernooi is St?phane Lovey, hij speelde de 18 holes van de Licher Golfclub in Lich, Duitsland, in 69 slagen (-3) en deelt daarmee de 4e plaats.

John Boerdonk staat met 71 slagen gedeeld 13e en daarmee is hij de 2e beste Nederlander in het klassement. Hiddo Uhlenbeck, op zondag in Alkmaar op Sluispolder nog verantwoordelijk voor een nieuwe baanrecord, speelde zijn ronde in 72 slagen en deelt de 20e plaats.

Dajs Bos is gedeeld 41e (+3), Brian Schutz 72e met 79 slagen (+7).

De leiding in het toernooi is in handen van de Belg Jack Boeckx met 65 slagen (-7).