Het eerste golfnieuws

John Boerdonk beste Nederlander in Lich Classic

ImageNa 2 dagen spelen in het Lich Classic, een toernooi op de EPD Tour, is John Boerdonk als beste Nederlander ge?indigd. Met 71 en 69 slagen (-4) eindigde hij in het klassement op de gedeelde 3e plaats. Het weer was mooi met een klein beetje regen. Even leek het erop dat het spel werd stilgelegd omdat er onweer opkomst was, maar het bleef gelukkig beperkt tot een aantal flitsen.

Boerdonk was redelijk tevreden over zijn ronde maar merkte op dat zijn over het algemeen verre drives niet het resultaat opleverden waar hij op gehoopt had. Over de twee dagen lukte het hem maar 1 keer om een eagle te maken op een par 5. ?Ik had vaak een goed 2e shot over naar de green van een par 5, maar een verkeerde clubkeuze liet de bal ook regelmatig over de green landen. Op de 2e dag van het toernooi speelde hij zijn eerste negen in par met daarin 2 bogies en 2 birdies. Op de 2e negen maakte hij 5 birdies en 2 bogies.

De 2e beste Nederlander werd Hiddo Uhlenbeck. Hij ondervond op de 2e dag van het toernooi toch weer wat problemen met het putten maar daar bleken meer spelers last van te hebben. Met 72 en 74 slagen eindigde hij op de gedeelde 22e plaats.

St?phane Lovey (foto), na de eerste dag nog de beste Nederlander in het klassement, speelde de 18 holes van de Licher Golfclub dit keer in 78 slagen. Met zijn score van de eerste dag (69 slagen) er bij opgeteld eindigde hij in het toernooi met 147 slagen (+3).

Lovey ondervond de grootste problemen op de green. ?Regelmatig lag ik op nog geen anderhalve meter van de pin en over die afstand had ik een twee putt nodig. Doordat de greens het vocht vasthouden ontstonden er ook veel voetafdrukken van spelers en dat is niet gemakkelijk putten?, aldus Lovey.

Lovey merkte verder na afloop van zijn ronde nog op: ?Mijn afslagen waren meestal midden fairway en misschien heb ik over mijn ronde maar 3 ballen niet goed gelagen maar het putten ging gewoon niet goed?.

De enige keer dat hij een beetje in de problemen kwam met zijn drives was op de 15e hole. Daar sloeg hij twee maal af nadat hij het vermoeden had dat zijn bal weleens weg kon zijn. Aangekomen op de plaats waar de ballen geland waren vond hij ze allebei maar de eerste lag onspeelbaar en dus ging hij terug naar de afslagplaats voor het slaan van een nieuwe bal. Uiteindelijk maakte hij op deze hole nog een bogey. Hij eindigde op de 29e plaats.

Brian Schutz eindigde met 79 en 76 slagen op de gedeelde 60e plaats. Dajs Bos eindigde 62e, en Jules Kappen gedeeld 67e.

De Belg Jack Boeckx en de Duitser Richard Porter eindigden beiden op de 1e plaats met 138 slagen (6-onder par). Boeckx won op de eerste extra hole van de play-off.