Het eerste golfnieuws

Linde German Masters live bij Sport 1

ImageSport1 heeft dit jaar de exclusieve uitzendrechten van de European PGA tour. Een van de toernooien in deze tour is de Linde German Masters. Dit met 2,7 miljoen euro gedoteerde golftoernooi begint op donderdag 4 oktober en eindigt op zondag 7 oktober. Het toernooi wordt gehouden op de 6598 meter lange golfbaan van Gut Larchenhof in Keulen. Sport1 is er live bij.

Hopelijk zijn de weergoden de German Masters dit jaar beter gezind. Vorig jaar is dit toernooi namelijk verregend. Tijdens de laatste ronde brak de hemel boven Keulen open, waardoor de fairways en bunkers bijna niet meer bespeelbaar waren. Uiteindelijk was er toch een overwinnaar, namelijk Michael Campbell (foto). Met een score van 19 onder par ging hij met de bokaal en 450.000 euro naar huis. Het was de derde overwinning van dat jaar voor de Nieuw-Zeelander. Onze landgenoot Rolf Muntz haalde een score van 5 onder par en was helaas niet in de bovenste regionen terug te vinden.

Sport1 is er op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag live bij van 14.00 tot 17.00 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Daan Slooter en Ramon van Wingerden.

Ook tijdens dit toernooi kunnen kijkers hun vragen e-mailen naar sport1golf@hotmail.com. De commentatoren geven daar dan live antwoord op of leggen de situaties uit als ze zich voordoen.