Challenge Tour

Lars van Meijel wint in Frankrijk!

En eindelijk is hij daar dan, een overwinning voor Lars van Meijel. In het Hopps Open de Provence in Frankrijk was hij na de derde ronde gedeeld leider en met een laatste ronde van 67 slagen bleef hij de nummer twee Sebastian Heisele 1 slag voor en won hij het toernooi. De overwinning bracht Van Meijel naar een 14e plaats in de top 15 van de beste spelers van de Challenge Tour en mocht hij daar blijven na het einde van dit seizoen dan zien wij ook Van Meijel terug op de European Tour. Van Meijel verdiende met zijn overwinning 32.000 euro en verdiende daardoor dit jaar alleen al op de Challenge Tour met ruim 69.000 euro een aardig salaris.

Reinier Saxton eindigde op de gedeelde 24e plaats met 7-onder en Darius van Driel werd met 4-onder gedeeld 45e. Voor de twee waren er cheques van 1840 en 960 euro.

Met nog 5 toernooien te gaan wordt het toch nog erg spannend onderaan het algemeen klassement van de Challenge Tour. Van Driel zakte naar de 13e plaats en Van Meijel staat daar nu 14e. Het wordt zaak voor beide Nederlanders dat zij nog wat prijzengeld pakken in de resterende wedstrijden om zo er zeker van te zijn dat zij bij de beste 15 blijven en kunnen promoveren naar de European Tour!

De meeste Nederlandse Challenge Tour spelers zullen nu richting Marokko reizen voor het Lalla Aïcha Challenge Tour dat op de golfbaan van de Royal Golf Dar Es Salam in Rabat gespeeld gaat worden.

Gaat Lars van Meijel dit keer voor een Nederlandse sensatie zorgen?

Van Meijel maakt erg veel indruk in Frankrijk hij en Van Driel en Saxton door!