Lars van Meijel knalt verder omhoog in klassement in Engeland waar Højgaard leidt!

Wat weer een uitermate sterke ronde van Lars van Meijel op de derde dag van het Cazoo classic in Engeland. Stond de 27-jarige na een eerste dag nog met 73 slagen ver van de nummer 1 af. Op de tweede dag wist hij met 68 slagen al flink te klimmen in het klassement en de 66 op zaterdag bracht hem op plek zes en op vijf slagen van de leider, Rasmus Højgaard (-14) (foto).

Wil Besseling kwam ook onder par het clubhuis binnen en wel met 71 slagen (-1). Voor de wedstrijd staat hij nu op 4-onder en de gedeelde 39e plaats. Lars van Meijel zakte flink na 74 slagen op zaterdag. Met 2-onder staat hij nu gedeeld 52e.

Wat viel op aan de scores van de Nederlanders? Besseling en Van Driel hadden allebei een dubbel bogey in hun ronde de eerste op de 11e hole een par 3 en de tweede op de 9e een par 4 hole. Van Driel wist nu met zes birdies en geen enkele bogey of erger zijn ronde te eindigen en lijkt nu op weg naar een flinke cheque.

Højgaard heeft drie slagen voorsprong op de Schot Calum Hill en de Engelsman Jordan Smith. Richard Bland en Dale Whitnell volgen met 10-onder par.

De laagste ronde van het toernooi tot nu toe kwam op naam van de leider Højgaard met 62 slagen. Van Meijel had samen met Donaldson en Alexander Levy de een na laagste ronde met 66 slagen!

De drie Nederlanders door in Engeland en Whitnell en Enoch leiden

Besseling en Van Driel onder par Van Meijel er boven en Bland leidt!