Challenge Tour

Lars van Meijel flink onder par terwijl Kiet van der Weele worstelt in Hopps Open de Provence

Het Hopps Open de Provence op de prachtige Golf International de Pont Royal in Frankrijk is van start gegaan, en twee Nederlandse golfers, Lars van Meijel en Kiet van der Weele, hebben uiteenlopende ervaringen op hun eerste dag op de baan gehad.

Lars van Meijel maakte een indrukwekkende start met een score van 68 slagen, wat 4 onder par is. Hij wist zijn eerste negen holes met 4 onder par af te ronden. Terwijl Van Meijel een constante en sterke start had, worstelde Kiet van der Weele met een ronde van 79 slagen, wat 7 boven par betekent. Van der Weele had al snel moeite met de baan en stond na de eerste negen holes al op 3 boven par. Ondanks enkele moedige pogingen om zijn score te verbeteren, sloot hij de dag uiteindelijk af met +7. Hierdoor delen de Nederlandse golfers de 17e en 114e plaats in het klassement.

Op de top van het klassement schitterde de Franse golfer Félix Mory (foto) met een verbluffende openingsronde van 64 slagen, wat 8 onder par is. Mory wist negen birdies te noteren en had slechts één bogey op zijn kaart. Hiermee bleef hij slechts één slag verwijderd van landgenoot Gregory Bourdy, de Duitser Jannik De Bruyn, en Gudmundur Kristjansson uit IJsland.

De 29-jarige Mory maakte optimaal gebruik van de perfecte speelomstandigheden en scoorde birdies op vier van zijn eerste zes holes, waaronder een prachtige chip-in op de zesde hole. Hij voegde nog twee birdies toe aan beide zijden van de baan en maakte zijn zevende birdie op de 14e hole. Ondanks een klein struikelpunt op de 15e hole, herstelde hij zich snel en maakte hij nog twee birdies op de 16e en 18e holes om zijn foutloze ronde te voltooien.

Félix Mory, momenteel 42e in de Road to Mallorca Rankings, was opgetogen over zijn openingsronde en hoopt op promotie naar de DP World Tour door in de top 20 van de Rankings te eindigen. Hij was tevreden over zijn rijden en putten en kijkt uit naar de volgende dag.

Het Hopps Open de Provence belooft een spannend toernooi te worden, met veel golfactie om naar uit te kijken. Onder de mededingers bevinden zich ook het Welshe duo Jack Davidson en Oliver Farr, evenals Damien Perrier en Sébastien Gros uit Frankrijk, die de vijfde plaats delen met 6 onder par. Acht spelers liggen slechts één slag achter op de negende plaats, waaronder de Engelsman Alfie Plant, de Italiaan Francesco Laporta en de Schot Liam Johnson. Het belooft een boeiend vervolg van het toernooi te worden op de prachtige Golf International de Pont Royal.