Ladies Tour

Mayke Hoogeboom schittert als beste Nederlandse in Lombardia Ladies Open waar Sofie Kibsgaard leidt

Op de prachtige golfbaan van Varese heeft de Nederlandse golfster Mayke Hoogeboom een veelbelovende start gemaakt in het Lombardia Ladies Open. Met een score van +1 wist zij haar eerste ronde af te sluiten, wat haar de gedeelde 21e positie opleverde. Haar landgenoten Judith van der Voorten, Marit Harryvan en Pasqualle Coffa ondervonden meer moeite met de uitdagende baan en gingen rond met scores van +4, +5 en +7, respectievelijk.

De Deense golfer Sofie Kibsgaard Nielsen (foto) maakte indruk met een vrijwel foutloze eerste ronde van 66 (-6) en nam daarmee de leiding op de eerste dag van het Lombardia Ladies Open.

Kibsgaard Nielsen liet een consistente negen holes zien met twee birdies en alle andere holes in par voordat ze op de back nine op indrukwekkende wijze twee opeenvolgende birdies wist te noteren op de holes 10 en 11.

Met nog eens twee opeenvolgende birdies op de laatste twee holes en een enkele bogey op de 16e hole, gaat de Deense morgen met een voorsprong van twee slagen de tweede ronde in op Golf Club Varese.

“Ik voel me heel goed,” gaf de Deense golfer toe. “Ik heb het gevoel dat mijn spel momenteel erg solide is. Ik heb deze baan misschien wat defensiever gespeeld vanaf de tee, maar dat was de juiste keuze voor mij, want ik heb daardoor veel birdies kunnen maken. Dat gevoel had ik al een tijdje niet meer gehad, dus het was geweldig om dat terug te vinden.”

De 24-jarige nieuwkomer in de golfwereld reisde naar Italië na een succesvolle week op de Lacoste Ladies Open, waar ze haar eerste cut op de LET (Ladies European Tour) haalde.

“Het maken van de cut vorige week bij Lacoste heeft mijn zelfvertrouwen geholpen,” vervolgde ze. “Ik speelde daar solide, maar kon het niet goed afronden. Ik maakte een aantal bogeys op de back nine, en vandaag was het belangrijk voor mij om in het moment te blijven en te blijven vechten, en aan het einde nog een paar birdies te maken.”

Kibsgaard Nielsen heeft gedurende haar eerste jaar bij LETAS indruk gemaakt. Na drie tweede plaatsen belandde ze uiteindelijk in de winnaarscirkel bij de Montauban Ladies Open in juni, waarna ze opnieuw triomfeerde bij de Capio Ogon Trophy in Zweden.

Nu is Kibsgaard Nielsen vastbesloten om haar leidende positie in de Order of Merit-tabel vast te houden.

“Nu ik deze week binnenkom, vind ik het belangrijk om gewoon door te gaan en te blijven werken aan de dingen die ik wil verbeteren en mezelf voor te bereiden op volgend jaar,” concludeerde ze. “Natuurlijk zou het winnen opnieuw geweldig zijn, maar het behouden van mijn toppositie in de Order of Merit is mijn doel voor deze week.”

Met een achterstand van twee slagen op Kibsgaard Nielsen bevinden zich de Ierse Lauren Walsh en de Zwitserse Chiara Tamburlini op vier onder par, wat belooft dat het Lombardia Ladies Open een spannend toernooi zal blijven met veel golfactie om naar uit te kijken.