Lars Van der Vight wint de 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage

Rome, 11 november 2022 – De Nederlander Lars Van der Vight (am) wint de 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage met een driedaags eindtotaal van 11-onder par. Op de 2e plaats met een totaalscore van 9 onder par eindigde de Iers Robin Dawson. Op de 3e plaats op 7-onder par de Schot Stuart Easton. Gedeeld 4e werden met 6-onder par: Giovanni Manzoni (am), Theo Boulet (am) en Luca Galliano.

Kiet van der Weele eindigde in Italië op de gedeelde 8ste plaats met 4-onder en de amateur Thom Linssen werd met 2-onder gedeeld 17e. Rodi Vlasveld met par en 24e zal net als de Van der Vight, Van der Weele en Thom Linssen alle toernooien van de ALPS Tour mogen spelen.

Bob Geurts 37e (+2) en de amateurs Jack Ingham 45e (+3) en Che de Bake (+4) zullen zeker heel wat toernooien op de ALPS Touir seizoen 2023 mogen spelen.

De Nederlandse amateur Lars Van der Vight won de 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage met een driedaagse score van 11-onder par. Hij stond na de tweede ronde op de gedeelde 3e plaats. Met een laatste ronde van 5-onder par met 5 birdies in zijn eerste negen holes en 2 birdies en 2 bogeys in zijn tweede eindigde hij het toernooi dus op 11-onder.

Na zijn overwinning merkte Lars (foto) op: “Ik stond vandaag drie slagen achter op de leiding dus ik probeerde gewoon mijn eigen ding te doen. Ik begon heel goed met 4 onder na 6 holes en vanaf daar speelde ik gewoon heel goed tot het einde.” Hij voegde eraan toe hoeveel hij genoot van het spelen op de Golf Nazionale: “het is echt een goede baan, je moet goed kunnen spelen en putten en gelukkig heb ik de afgelopen twee ronden goed geput, dus ik ben blij.” Toen hem werd gevraagd naar zijn plannen om professional te worden voor het seizoen van volgend jaar, legde Lars uit dat hij “nog minstens een paar jaar amateur zal blijven en dan zal beslissen wat het beste is.”

Toen de laatste ronde van vandaag was afgelopen, ontvingen 36 spelers het lidmaatschap van categorie 6, wat een volledige speelkaart is voor het Alps Tour-seizoen 2023 en wordt gerangschikt op basis van hun score. De overige 29 spelers die de cut maakten, ontvingen het lidmaatschap van categorie 8 voor het seizoen van volgend jaar. De overige 91 spelers komen in aanmerking voor lidmaatschap van categorie 9 voor het Alps Tour seizoen 2023.

De Alps Tour Qualifying School 2023 sluit het seizoen van 2022 af. Nu kunnen spelers genieten van hun winterstop, tot het Alps Tour seizoen van 2023, dat hoogstwaarschijnlijk in februari 2023 zal beginnen.

Volg het op www.alpstourgolf.com of de officiële app “Alps Tour Golf” om op de hoogte te blijven van de laatste scores en nieuws.

ALPS Tour: Lars van der Vight beste Nederlander na tweede ronde Q-School

ALPS Tour: Rodi Vlasveld en Marc Sabria leiden na eerste ronde Final Q-School

Lars Van der Vight (am) winner of the 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage event. Photo Credit: Alps Tour Golf/ Federico Capretti.