ALPS Tour

ALPS Tour: Lars van der Vight beste Nederlander na tweede ronde Q-School

Bijna alle Nederlanders, op een na, hebben zich geplaatst voor de derde en laatste ronde van de finale van de Q-School. Lars van de Vight kwam van twee ronden van 72 en 67 slagen met 6-onder en de gedeelde derde plaats als beste Nederlander in het klassement te staan.

Rodi Vlasveld, Jack Ingham en Kiet van der Weele plaatsten zich ook eenvoudig voor de finale met 2-onder en een gedeelde 17e plaats. Thom Linssen, Che de Bake en Bob Geurts waren de laatste twee die doorgingen met 1-onder en 1-boven par. De cut kwam in Italie op +2 en dat betekende dat Mike Korver helaas naar huis kon. Korver maakte 80 en 75 slagen gedurende het toernooi om daarmee met +10 het toernooi te eindigen.

De Zwitser Luca Galliano (foto) leidt met een tweedaags totaal van 9-onder par aan het einde van de 2e ronde van de eindfase van de Alps Tour Qualifying School 2022. Op de 2e plaats staat de Fransman Louis Bellan met een totaalscore van 7-onder par. Vijf spelers delen de derde plaats met 6-onder par en wel: Paul Murphy, Theo Boulet (am), Van der Vight (am), Giovanni Tadiotto en Robin Dawson.

Het was een warmere maar bewolkte dag tijdens de tweede ronde van vandaag in Noord-Rome. De 156 spelers streden voor het 2023 Alps Tour speelrecht op twee verschillende banen de Golf Nazionale (Par 72) en de Olgiata Golf Club (Par 73). De spelers speelden hun eerste en tweede ronde op beide banen.

Galliano: “Vandaag was een goede ronde en zeker een positieve ronde. Ik had een moeilijke start met +3 na 5 holes en speelde niet goed. Daarna zei ik tegen mezelf: laten we het proberen, ik sloeg een goed schot op de 7e hole en maakte een eagle en daarna begon mijn ronde te lopen. Ik speelde solide, probeerde gewoon elke fairway en elke green te raken en een paar putts te maken.” Luca eindigde zijn ronde sterk met een eagle op de par 5 18e hole.

De Fransman Louis Bellan staat op de 2e plaats met een tweedaags totaal van 7-onder par. Vandaag maakte hij een 3-onder-par 70 op de Olgiata Golf Club met 4 birdies en een enkele bogey. Na de ronde van vandaag merkte Louis op: “Mijn spel was behoorlijk solide. Mijn driver werkte mee en de putts vielen op de voorste negen holes. Ik geef de voorkeur aan Olgiata Golf Club van de twee banen, maar het is geweldig om op twee geweldige banen te kunnen spelen.”

Een totaal van 65 spelers (42 profs en 23 amateurs) haalden de cut die was bepaald op +2 (147).

ALPS Tour: Rodi Vlasveld en Marc Sabria leiden na eerste ronde Final Q-School

ALPS Tour: 8 Nederlanders vanaf 9 november in de Alps Tour Final Stage