Lachende gezichten in de KLM Pro-Am, flinke drive van 283 meter voor Nicolas Colsaerts

Bijna voor ieder groot toernooi wordt de dag ervoor een pro-am gespeeld waarbij een professional met een aantal amateurs de baan in gaat. De meeste professionals gebruiken deze dag dan ook om de baan alvast te verkennen. Onder de spelers die vandaag speelden zaten onder andere Joost Luiten, Nicolas Colsaerts, Tommy Fleedwood, Darren Clarke, Simon Dyson en Chris Woods. Veel amateurs probeerden zich natuurlijk te meten met de professionals. Natuurlijk hadden de meesten al een flinke voorsprong met hun afslag, omdat hun afslag ver naar voren staat, maar zodra ze hun slag naar de green deden was het vaak de professional die klapte na een goede bal. Ook werden er vaak tips gegeven die de amateurs met veel plezier ontvingen.

 

Op de 10e hole was er een longest drive contest voor de professionals en voor de amateurs die niet van de backtee afsloegen maar van de medaltee. De Belg Colsaerts die bijna net als alle andere spelers ruim de tijd nam voor foto’s met fans liet zich nu ook eerst fotograferen voordat hij zijn driver uit zijn tas haalde en de ongelofelijk afstand van 283.6 meter sloeg (foto). Zijn opmerking ervoor toen hij zag dat zijn landgenoot Thomas Pieters tot dan de grootste afstand had, 280.7 meter, was: “ik zal hem iets harder moeten slaan” waarop het aanwezige publiek moest lachen. Toen Colsaerts eenmaal hoorde via een intercom dat hij zijn landgenoot had verslagen draaide hij zich om en zei: “zie je nou wel”, het publiek kon dit wel waarderen.

 

Op de puttinggreen bij het clubhuis was het al veel drukker dan op dinsdag. Op het pitchveld vlakbij het clubhuis werden ook weer de nodige ballen van verschillende afstanden geslagen en ook daar waren veel spelers te zien.

 

Morgen, donderdag, begint het toernooi en zoals het er nu naar uitziet krijgen de spelers en natuurlijk ook de toeschouwers fantastisch weer!