KLM Open 2014

Joost Luiten eindigt op 10-onder par! “ Het was het net even niet”

Het was het laatste KLM Open voor Robert-Jan Derksen en als respect voor hem droegen veel toeschouwers, marshalls en sommige KLM medewerkers hun kraagje omhoog. Derksen eindigde met 8-onder par gedeeld 11e. Voor Reiner Saxton was het een ongelofelijke opsteker dat hij niet alleen de cut wist te halen van het KLM Open, maar ook met 5-onder op de gedeelde 28e plaats eindigde.

 

Jeroen Krietemeijer werd de hoogst genoteerde Nederlandse amateur golfer. Met +1 eindigde hij in het toernooi op de gedeelde 59e plaats. Inder van Weerelt, Wil Besseling en Daan Huizing eindigden 64e, 65e en 72e.

 

Het was Joost Luiten waar het meeste publiek mee op liep. Soms stroomden de tribunes vol om daarna weer bijna leeg achter te blijven als Luiten eenmaal gepasseeerd was. De Bleiswijker had een goede start met birdies op 1 en 2 maar maakte bogeys op 10 en 11 om vervolgens met birdies op 12 en 15 en de rest in par zijn ronde op 2-onder te eindigen en 10-onder voor het toernooi. “Het was het net even niet”, liet Luiten weten in de persconferentie die volgende op zijn ronde. “Ik sla teveel ballen naar rechts en op zich kan ik mij daarop instellen maar zoals op de tweede dag kostte mij dat veel slagen. Ook liet mijn korte werk me deze week echt in de steek, dat moet gewoon beter. Soms gebruikte ik de putter buiten de green of ik chipte, maar ik heb daardoor teveel bogeys gemaakt”.