Korinek zegeviert in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten en Boshart beste Nederlander!

Met rondes van 63 en 70 slagen, in totaal 7 onder par, heeft de Tsjechische Ales Korinek de titel van de Raiffeisen Pro Golf Tour St.Pölten 2020 veiliggesteld. Vanwege hevige regenval en de daaruit voortvloeiende onbespeelbaarheid van de baan op de eerste en soms zelfs op de tweede dag van het toernooi, moest de rating worden ingekort tot 36 holes. De Zwitser Marco Iten werd tweede, twee slagen achterstand. De Nederlanders Dylan Boshart werd met 142 slagen (+2) gedeeld 26e en Max Albertus met 143 slagen (+3) gedeeld 31e in het toernooi. Jim Vertak de Heij wist ook de cut te halen maar eindigde met +8 helaas als laatste.

Berry Joole en Mitchel Schoorl misten eerder met +3 de cut in het toernooi.

Ook al kwamen er uiteindelijk maar twee rondes in het klassement en moest de laatste ronde worden gestart met een shotgun: de spelers hadden een lang toernooi op de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten bij de Oostenrijkse GC St. Pölten -Marathon die moet worden gehaald. “Het was deze week mentaal erg vermoeiend. Altijd wachten, altijd pauzeren ”, zei kampioen Ales Korinek over de situatie tijdens het tweede toernooi van de Pro Golf Tour 2020 na de afsluiting van de Corona. Hevige regen maakte het pittoreske par 70-parcours van het GC St. Pölten op de eerste dag onbespeelbaar, en aangezien het op de tweede dag weer regende, kon de helft van het veld pas op de derde dag van het toernooi aan hun eerste ronde beginnen. Om prijzengeld en ranglijstpunten volledig te kunnen verdelen en ervoor te zorgen dat het toernooi ook meetelde voor de competitie voor de drie promotieplekken voor de European Challenge Tour 2021, moesten twee scoringsronden worden beëindigd. Toernooidirecteur Simon Bowler besloot daarom om een ​​cut (+1) van de top 40 en een wedstrijd na 18 holes te maken en de resterende 44 spelers per kanonstart om 14:45 uur naar de laatste ronde te sturen. Met succes: Ronde 2 werd correct voor het donker geëindigd en de 37-jarige Ales Korinek vierde zijn eerste overwinning op de Pro Golf Tour.

“Ik ben enorm blij dat ik hier gewonnen heb. Mijn putts waren deze week erg goed en mijn ijzer slagen had ik niet beter kunnen slaan. Ondanks de echt moeilijke weersomstandigheden was de geweldige golfbaan in goede staat. Het greenkeeper-team en het hele toernooiteam hebben het uitstekend gedaan ”, aldus de winnaar. De eerste ronde van Korinek, die hij met 63 slagen afsloot, was veruit het beste resultaat van het toernooi. Hij wist acht keer een birdie te maken en en kreeg maar één bogey. De 5000 punten op de ranglijst die verband hielden met de overwinning, katapulteerde de man uit Praag op de ranglijst van Pro Golf Tour met exact 100 plaatsen naar plaats 11. Nog steeds aan de leiding: de Fransman Julien Brun.