Joost Luiten 68e na openingsronde PGA Championship Woods 20e

De Nederlander Joost Luiten is het PGA Championship gestart met 71 slagen. Zijn 1-over par kwam mede tot stand door het maken van 3 bogeys en helaas maar 2 birdies. Met deze score deelt Luiten de 68e plaats en in dit deelnemersveld is dat echt geen slecht resultaat. 

De linkshandige Phil Mickelson opende bijvoorbeeld in het toernooi met 72 slagen, Jordan Spieth en Sergio Garcia met 73 slagen.

De Australiër Jason Day (foto) en de Amerikaan Brendon Todd wisten beiden met allebei 65 slagen de leiding in het toernooi te nemen. De twee voelen wel de hete adem van maar liefst 9 spelers die op 1 slag afstand staan. De Duitser Martin Kaymer de Engelsman Justin Rose de Fransman Mike Lorenzo-Vera en de Amerikanen Zach Johnson, Brooks Koepka, Bud Cauly, Xander Shauffele, Scotty Scheffler en Brendon Tod kwamen met 66 slagen van de baan.

Tiger Woods wist in 68 slagen rond te gaan en staat twintigste. Het toernooi heeft een prijzengeld van 11 miljoen dollar en dat is omgerekend zo’n ruim 9 miljoen euro.