Het eerste golfnieuws

Koreaan K.J. Choi wint het Compaq Classic

ImageDe 31-jarige K.J. Choi (foto) is de eerste Koreaan geworden die een toernooi op de US PGA tour gewonnen heeft. Met 4 slagen verschil won hij het Compaq Classic in New Orleans.

Choi eindigde het toernooi met een ronde van 67 slagen (-5) op de English Turn Golf & Country en kwam met een totaal van 271 slagen (-17) in het clubhuis. Op 4 slagen afstand eindigde Geoff Ogilvy en Dudley Hart.

Choi die al 3 jaar speelt op de US PGA tour had tot nu toe als beste prestatie een gedeelde 4e plaats in het Greater Greensboro Classic van vorig jaar. Nu pakte hij 810.000 dollar met zijn overwinning.

Veel Koreanen hebben s?nachts het toernooi bekeken en zagen hun landgenoot winnen. Voor de Koreanen was het 4 uur in de morgen toen hij zijn ronde maar hadden dat er best voor over.

Ogilvy en Hart maakten allebei een 67 om daarmee op 13-onder par het toernooi te eindigen. John Cook eindigde samen met Chris DiMarco, Mike Sposa en Dan Forsman op de gedeelde 4e plaats.

Titel verdediger David Toms, stond na 9 holes spelen nog op 1 slag verwijderd van Choi maar een bogey op 13 en een dubbel op 16 bracht hem op de gedeelde 9e plaats die hij onder ander emoest delen met Phil Mickelson.

De PGA Tour gaat nu naar Irving, Texas, voor het Byron Nelson Classic. Titel verdediger is Robert Damron.