Het eerste golfnieuws

Chris van der Velde wint de Muermans Vastgoed Cup

ImageVeel spelers hadden het al voorspeld, nu op de 4e speeldag van de Muermans Vastgoed Cup een aantal afslagplaatsen flink naar voren waren geplaatst, dat Chris van der Velde daar het meest van kon profiteren. Van der Velde, die wordt geroemd vanwege zijn super korte spel, haalde bijvoorbeeld op de eerste 2 dagen maar 6 keer zijn driver uit zijn tas. Een par 5 hoeft niet in twee?n op de green te liggen; hij slaat gewoon zijn 3e slag 1 meter naast de hole zodat hij nog kan putten voor birdie.

De laatste dag van het toernooi werd gekenmerkt door veel regen waardoor er drijfnatte fairways en greens ontstonden. Veel spelers lieten tot hun grote ergernis hun puts vaak te kort, Van der Velde vertelde naderhand waarom de greens goed rolden maar te langzaam waren. ?Als je een green niet vaak genoeg verticuteert komt er eigenlijk te veel gras en dat werkt dan met regen als een soort spons waardoor de bal echt heel langzaam gaat rollen.?

op de natte baan van Herkenbosch maakte van der Velde 4 birdies en 4 bogeys voor een ronde van 72 slagen (level par). Met zijn eerdere ronden van respectievelijk 71, 71 en 69 slagen kwam zijn totaalscore op 283 slagen (5-onder par). Op de tweede plaats eindigde Simon Brown (72) met -4. Rolf Muntz (71) eindigde samen met de pro van Houtrak John Vingoe en de Belg Arnaud Langenaeken op de derde plaats met -1. Opvallend is de goede prestatie van de versbakken pro Hiddo Uhlenbeck (foto) die op de 9de positie eindigde met 293 slagen (+5) en toch het aardige prijzengeld verdiende van bijna 2.000 euro. Hayo Bensdorp (75) eindigde op de 15e plaats met +8.