DP World TourKLM Open 2018

KLM Open – Nederlanders Albertus en Reynolds door, Wu leidt nog steeds!

14 Nederlanders deden mee in het 99e KLM Open. Van die 14 hebben er slechts twee de cut gehaald en wel Max Albertus (foto) en Mark Reynolds. De twee wisten na hun tweede ronde op The Dutch op 2 en 1-onder par te eindigen. De amateur Jerry Li was er dichtbij, maar de bogey op de18e, waarbij zijn derde shot voorbij de hole en de green afrolde, zorgde ervoor dat hij op +1 voor het toernooi eindigde. Li gaat later dit jaar naar Amerika om college golf te spelen. Gezien zijn spel van deze week en zijn karakter zullen wij nog veel gaan zien van deze speler.

Met slechts 2 Nederlandse spelers die de cut wisten te halen en 12 dus niet, wordt de vraag opgeroepen of deze spelers wel voldoende begeleiding krijgen. Nederland heeft erg veel golfers maar als je het vergelijkt met onze omringende landen loopt ons land nog steeds achter met spelers op het hoogste niveau, de European Tour. Amateur Koen Kouwenaar eindigde samen met de professionals Reinier Saxton en Davey Porsius op +2. Jurian van der Vaart, net als Saxton regelmatig op de Challenge Tour te bewonderen, miste ook de cut met +6. Robbie van West, Ralph Miller, Kiet van der Weele, Dylan Boshart, Maarten Bosch, Stan Kraai een Aydan Verdonk kwamen niet in de buurt van de cut, dus ook zij konden naar huis.

Ashun Wu vergrootte zijn voorsprong met 12-onder par. De Chinees heeft met 64 en 66 slagen 3 slagen voorsprong op Jonathan Thomson. David Drysdale en Haotong Li volgen op 4 slagen afstand. Benjamin Hebert, Soomin Lee en Chris Wood staan op 5 slagen afstand van de leider! Titelverdediger Romain Wattel miste eveneens de cut in het toernooi. Zijn 72 en 71 slagen waren er twee teveel. Ook Andrew Johnston, alias the Beef, miste met par de cut.

De Belgen Nicolas Colsaerts en Thomas Detry eindigden na twee ronden ook op 1-onder par en dat werd ook de cut. Ook zij kunnen in het weekend voor het prijzengeld gaan spelen.