Besseling en Huizing door in het Kazakhstan Open

Toch nog twee blije gezichten in het Kazakhstan Open presented by ERG. De Nederlanders Wil Besseling en Daan Huizing wisten zich in het toernooi te plaatsen voor het weekend. Voor Darius van Driel en Lars van Meijel was het toernooi voorbij, zij misten de cut.

Met een ronde van 68 slagen wisten Besseling en Huizing allebei de belangrijke stijging in het klassement te maken. De twee staan nu met 4 en 3-onder par op de gedeelde 46e en 57e plaats.

Van Driel kwam net een slag te kort, hij eindigde met 73 en 69 slagen op 2-onder. De laagste ronde van de Nederlanders werd gespeeld door Van Meijel met 66 slagen. Hij had jammer genoeg in zijn eerste ronde 10 slagen meer nodig en miste daardoor de de cut ook net met 1 slag.

De leider na de eerste ronde, de Duitser Moriz Lampert, zakte weg naar de gedeelde 3e plaats na een tweede ronde van 68 slagen. Met 11-onder heeft hij 2 slagten achterstand op het duo de Engelsen Max Orrin en Ben Stow (foto). De laagste ronde van de dag werd gemaakt door de Engelsman Nathan Kimsey met 63 slagen. Hij steeg daardoor met 11-onder ook naar de gedeelde 3e plaats.